Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Zastupitelé Plzně schválili uzavření kupní smlouvy na prodej Polikliniky Slovany

Pro uzavření kupní smlouvy na prodej Polikliniky Slovany s vítězem městské soutěže hlasovalo na pondělním jednání plzeňského zastupitelstva 26 zastupitelů. S prodejem jediné polikliniky v majetku města naopak nesouhlasí zastupitelé z KDU-ČSL, Piráti a komunisté. Vyvolávací cena byla 69 milionů, nakonec nejvážnější zájemce z osmi účastníků aukce nabídl 125 milionů korun.

Novým provozovatelem Polikliniky Slovany by se měla stát společnost Kopeckého pramen, která ve výběrovém řízení vypsaném městem nabídla rekordně nejvyšší sumu, která předčila všechna očekávání. Stojí za ní Miroslav Mach a bývalý hejtman Petr Zimmermann ze skupiny PRIVAMED. Ta v Plzni provozuje nemocnici PRIVAMED, Mulačovu nemocnici a také polikliniku v Doubravce.

Aktuálně provozuje polikliniku společnost Městská poliklinika Plzeň, která původně sama požádala město o přímý prodej objektu. Firma má smlouvu s městem na nájem do konce roku 2024. Roční nájem činí 3,8 milionu korun. Za objekt byla společnost ochotna zaplatit 46 – 57 milionů korun.

Nový majitel musí splnit dobu udržitelnosti zdravotních služeb na 15 let v rozsahu jaký je tam v současné době, dále bude mít pak povinnost investovat do objektu a zařízení po dobu sedmi let 25 milionů. To vše s dostatečnými zárukami, které si stanovilo město ve výběrovém řízení.

Ještě před hlasováním vystoupil na jednání zastupitelstva Miroslav Mach, aby vysvětlil, jaké plány má společnost Kopeckého pramen s poliklinikou. Sám Mach je lékař, pracuje v nemocnici Privmed a je předsedou představenstva společnosti Kopeckého pramen.

„Objekt polikliniky je značně zanedbaný a je třeba ho opravit. Uvedená suma 25 milionů na investice stanovená jako podmínka při soutěži zdaleka nestačí. Bude to asi dvojnásobná cena, jsme na to připraveni. Nájemce má objekt do roku 2024 a my se s ním chceme domluvit. Pokud polikliniku získáme, vyhotovíme v příštím roce projekt a ve 2022 bychom už chtěli stavět. Pokud se nedomluvíme, začne se stavět a opravovat až v roce 2025,“ uvedl Miroslav Mach.

Předseda představenstva zdůraznil, že rozhodně nezastupuje neznámý subjekt. „Oslavíme teď 25 let od převzetí bývalé městské nemocnice do našich rukou. Tu jsme samozřejmě zvelebili a zmodernizovali, provozujeme ji dodnes. I když bude probíhat rekonstrukce polikliniku, bude to za plného provozu. Naší snahou je, aby tam byli lékaři i v době rekonstrukce a samozřejmě i po ní, až bude poliklinika zkultivovaná,“ dodal Mach.  

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky Poliklinika Slovany, prodej objektu, zastupitelstvo, zastupitelé, Plzeň, Kopeckého pramen, Poliklinika, Miroslav Mach, nemocnice, KDU-ČSL, Petr Zimmermann, Kopeckého pramen a.s., Doubravka, kupní smlouva

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zastupitelé Plzně schválili uzavření kupní smlouvy na prodej Polikliniky Slovany  |  Politika  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.