Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Jednička koalice ODS, TOP 09 a nezávislých starostů Ilona Mauritzová: Jdeme prostě zvítězit!

Svoji předvolební kampaň pro krajské volby zahájila koalice nazvaná ODS s podporou TOP 09 a nezávislých starostů. Lídrem koalice je poslankyně Ilona Mauritzová, která představila nejdůležitější části volebního programu společně s lékařem Richardem Piknerem (TOP 09).

Koalice vsadila ve své předvolební kampani na silný regionální prvek podpořený třemi slogany, ve kterých zazněla typická „plzeňština“ ve spojení se třemi symboly regionu a odkazem na pravicovou politiku. „Tuto je pravé pivo, Tuto je pravý koláč a Tuto je pravá Šumava.“ To jsou hesla, se kterými koalice ODS s podporou TOP 09 a nezávislých starostů bude oslovovat nejen pravicové voliče.

„Spojili jsme se, abychom vytvořili to pravé spojení pro Plzeňský kraj, aby nám ve volbách nepropadly žádné pravicové hlasy, abychom byli daleko silnější a abychom dokázali prosadit co nejvíce z našich z našich priorit. Jsme dvě pravicové strany, které zajistí všestranný rozvoj a vytvoří z našeho kraje dobré místo pro život všech jeho občanů. Spojuje nás nejenom cíl, aby Plzeňský kraj už neměl levicového hejtmana. Jdeme prostě zvítězit,“ uvedla při zahájení kampaně jednička kandidátky Ilona Mauritzová.

Poslankyně zdůraznila, že členové koalice znají to podstatné pro rozvoj Plzeňského kraje. „Za to považujeme dopravu, životní prostředí a zdravotnictví. Jsme si také vědomi toho, že je třeba podporovat našem kraji i kvalitní vzdělávání. Jedině vzdělaní lidé jsou zárukou prosperity našeho regionu,“ řekla lídryně.

Jednou z priorit volebního programu je zdravotnictví. „Naším prvním krokem musí být jasná koncepce toho, jakou péči, ve kterých oblastech budeme poskytovat a chceme i pro tuto koncepci získat i zdravotní pojišťovny, které by nám tuto péči platili a tím bychom snížili velký nedostatek finančních prostředků, který je v současné době v krajských nemocnicích,“ zdůraznila Mauritzová.

Richard Pikner, který je čtyřkou na kandidátce a je garantem právě pro oblast zdravotnictví doplnil, že krajský zdravotnický holding nemůže fungovat tak, jako doposud, by bylo možné udržet systém krajského zdravotnictví. „Máme také nedostatek zdravotnických pracovníků, proto je potřeba podpořit programy k zajištění a udržení zdravotníků tam, kde je jejich nedostatek. S tím souvisí i podpora vzdělávání zdravotnických a lékařských pracovníků,“ řekl lékař Richard Pikner.

Garantem programové části týkající se dopravy je starosta Klatov a dvojka na kandidátce Rudolf Salvetr. Koalice podle jeho slov požaduje propracovaný systém veřejné dopravy, který je stěžejní pro fungování ekonomiky v regionu. „Turisté se musí dostat pohodlně a bezpečně z hlavních komunikací do turistických destinací, stejně tak se musí zabezpečit každodenní doprava občanů do práce a za vzděláním,“ konstatoval Salvetr.

Koalice požaduje podporu státu při modernizaci komunikací I. třídy, zejména při výstavbě obchvatů obcí zatížených kamionovou dopravou. Dalším cílem je například rychlejší propojení Domažlicka s Tachovskem, severovýchodní obchvat Tachovska, přeložka mezi Osekem a dálnicí D5 u Rokycan, nebo prodloužení západního obchvatu Klatov.

„Že umí ODS výborně hospodařit v rámci kraje s financemi potvrzuje také fakt, že Plzeňský kraj je jedním ze tří regionů, které mají vyrovnaný rozpočet. A o ten se stará náměstkyně hejtmana Marcela Krejsová, která kandiduje na pátém místě,“ doplnila Ilona Mauritzová.     

Hodnocení článku je 52 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky krajské volby, ODS, kandidátka, TOP 09, volby, koalice, Ilona Mauritzová, Plzeňský kraj, doprava, zdravotnictví, Richard Pikner, Rudolf Salvetr, Šumava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jednička koalice ODS, TOP 09 a nezávislých starostů Ilona Mauritzová: Jdeme prostě zvítězit!  |  Politika  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.