Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jedna politická strana stáhla svoji kandidátku pro krajské volby v Plzeňském kraji

Jedna ze 17 stran, které do minulého týdne podaly v řádném termínu své kandidátky pro podzimní krajské volby v Plzeňském kraji, kandidátní listinu stáhla. Novinářům to dnes řekl vedoucí odboru vnitřních věcí krajského úřadu Jan Nový. Strana odvolala svého volebního zmocněnce i jeho zástupce a kandidátku stáhla. Úřad nyní přezkoumá všechny náležitost a vydá rozhodnutí. Do té doby Nový nechtěl uvést, která ze stran se tak rozhodla.

Do krajských voleb podalo kandidátky v termínu 17 stran, koalic a hnutí. Jeden politický subjekt podle Nového navíc podal kandidátku až po vypršení zákonného termínu, nebyla na ní navíc žádná jména kandidátů, takže úřad ji nezaregistruje.

Do dneška mohly strany, které se k volbám v termínu přihlásily, doplňovat na své listiny další kandidáty. V kraji se volí 45 zastupitelů, na kandidátkách tak může být až 50 jmen. Možnosti doplnění kandidátek, případně odstranění některých menších závad, využilo podle Nového do dneška šest nebo sedm stran. Krajský úřad nyní kandidátky přezkoumá, prověří všechny potřebné náležitosti a do poloviny srpna rozhodne o registraci. Volby do zastupitelstev krajů se budou konat 2. a 3. října.

V minulých krajských volbách V Plzeňském kraji kandidovalo 17 stran, hnutí a koalic. Volby vyhrálo ANO, které získalo 11 mandátů. ČSSD má devět, ODS osm, KSČM šest, Starostové a Patrioti čtyři, TOP 09 tři, Koalice pro Plzeňský kraj dva a koalice SPD a SPO rovněž dva členy v zastupitelstvu. Vítězné ANO skončilo v opozici. Na koalici s těsnou nadpoloviční většinou 23 křesel se dohodla ČSSD, ODS, Starostové a Patrioti a Koalice pro Plzeňský kraj.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky volby, krajské volby, kandidátky, hejtman, politické strany, lídři, registrace, Plzeňský kraj, koalice, ČSSD, ODS, ANO 2011, Starostové a nezávislí, KSČM, TOP 09, Svoboda a přímá demokracie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jedna politická strana stáhla svoji kandidátku pro krajské volby v Plzeňském kraji  |  Politika  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.