Počasí dnes22 °C, zítra22 °C
Neděle 22. září 2024  |  Svátek má Darina
Bez reklam

Trikolóru do voleb v Plzeňském kraji nepovede Jiří Strobach, předsednictvo zrušilo krajskou organizaci

Svoji krajskou organizaci v Plzeňském kraji zrušilo předsednictvo hnutí Trikolóra. Stalo se tak na poslední chvíli těsně před vypršením termínu pro podávání kandidátních listin pro krajské volby. Důvodem k tomu měl být fakt, že vedení krajské organizace minulý týden změnilo už schválené čelo kandidátky pro podzimní krajské volby.  

Místo schváleného lídra Pavla Borusíka vybralo krajské vedení za lídra bývalého člena ODS a někdejšího starostu centrálního plzeňského obvodu Jiřího Strobacha. Ten figuruje po odchodu od občanských demokratů v řadě politických projektů obvykle zaštítěných vlastním jménem. V posledních komunálních volbách kandidoval se svým hnutím Nová Plzeň s Jiřím Strobachem.

Zmocněnec Trikolóry dnes na krajský úřad podá kandidátku s původním lídrem, řekl místopředseda Trikolóry Dalibor Uhlíř. „Dlouhodobě to nefungovalo, byly tam rozepře. V krajské radě neměly ani zastoupení velká města jako třeba Klatovy a další. Šíbři a kmotři si chtěli tu krajskou organizaci přivlastnit, čemuž jsme včerejším (pondělním) rozhodnutím zabránili," uvedl Uhlíř.

V čele krajské rady byl donedávna bývalý člen ODS a někdejší náměstek plzeňského primátora Petr Rund. Asi před dvěma týdny rezignoval, ale minulý týden na krajské radě si to podle Uhlíře rozmyslel a začal prosazovat své lidi.

Strobach potvrdil, že byl minulý týden do čela kandidátky krajskou radou zvolen. Na původní schválené kandidátce, kde bylo asi deset jmen, byl někde na konci, minulý týden na krajské radě dostal nabídku stát se lídrem, s čímž souhlasil. "Chtěl jsem Trikolóře pomoci, myslím si, že mám za sebou celkem kus práce, co se týká komunikace s lidmi a že bych dokázal Trikolóře pomoci. Kmotr rozhodně nejsem," řekl novinářům Jiří Strobach. Na kandidátce, kterou dnes zmocněnec podá, už ale podle zmocněnce Trikolóry figurovat nebude.

Trikolóra má podle Uhlíře v kraji kolem 20 místních organizací a asi 150 členů. Místní organizace budou dál fungovat, nová struktura krajské organizace se bude postupně budovat. „Budeme se teď hlavně soustředit na krajské volby, ty jsou klíčové. Po nich se budou konat krajské sněmy, které si potom samy rozhodnou o složení krajských rad a zvolí předsedy,“ dodal Uhlíř.

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Facebook /Jiří Strobach

Štítky Trikolóra, krajská organizace, Jiří Strobach, Petr Rund, Plzeňský, Plzeňský kraj, krajské volby, Trikolóra hnutí občanů, krajská rada, ODS, Plzeň, Klatovy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Trikolóru do voleb v Plzeňském kraji nepovede Jiří Strobach, předsednictvo zrušilo krajskou organizaci  |  Politika  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.