Počasí dnes20 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 19. září 2024  |  Svátek má Zita
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Bydlení je věc veřejná, říká Daniel Kůs, č. 3 na kandidátce Pirátů

PR článek

Dát lidem střechu nad hlavou a rodinám domov. Dostupné bydlení je stejně jako zdravotnictví a školství věc veřejná a nemělo by zůstat jen v soukromém sektoru.

V Plzni vědí, jak postavit stovky městských bytů pro mladé lidi, rodiny, samoživitele nebo seniory. Daniel Kůs, radní města a č. 3 na kandidátce Pirátů v krajských volbách, chce zkušenosti z města přenést do celého Plzeňského kraje. Je spolu s kolegyněmi a kolegy připraven investovat do masivní podpory výstavby a rekonstrukcí bytů v kraji za 2 miliardy korun.

„Mojí prioritou jsou byty pro mladé. Piráti vedli kraj úspěšně čtyři roky bez skandálů a krádeží. Kasa je plná a teď můžeme podporovat výstavbu bydlení. Jejich nedostatek je palčivým tématem pro mladé páry a rodiny s dětmi. Chci jim dát jistotu, že i přes drahé hypotéky budou mít se svými dětmi kde bydlet,“ zdůrazňuje Daniel Kůs, radní města a č. 3 na kandidátce Pirátů.

Stovky bytů v Plzni jako inspirace pro celý kraj

Inspirací pro kraj může být samotné město Plzeň. „K realizaci máme připravenou výstavbu tří bytových domů s 91 byty, hotovo bude během roku 2026. Do téhož roku plánujeme zahájit stavbu 187 bytů, na dalších 148 bytových jednotek zpracováváme studie. Paralelně s touto novou výstavbou vznikne do konce roku 2026 přibližně 160 bytů v rámci rekonstrukcí nevyužívaných objektů. To je bezmála 600 bytů pro Plzeňany," vypočítává 1. náměstek primátora Pavel Bosák (Piráti)

„Proč by stejně nemohl postupovat Plzeňský kraj a masivně podporovat výstavbu bydlení?“ dodává Kůs.

Vídeňský model dostupného bydlení

„Další příklad si vezměme z nedaleké Vídně. Když systém městské výstavby a bydlení funguje tam, proč by nemohl fungovat v Plzeňském kraji? Základem je, aby kraj neprodával svůj majetek. Aby měl pozemky, na kterých by bytové domy stavěl, a objekty, ve kterých by rekonstrukcí dostupné bydlení mohlo vzniknout. Ať už by byty stavěl kraj nebo nezisková bytová družstva, základem je nevzdávat se politiky dostupného bydlení,“ říká Daniel Kůs, radní města a č. 3 na kandidátce Pirátů do krajských voleb.

Daniel Kůs je vystudovaný právník. Od roku 2018 je zastupitelem města Plzně a od roku 2022 radním města Plzně pro oblast Smart Cities a podporu podnikání. Založil startup srovnejto.cz. Více na danielkus.cz.

Zadavatel/zpracovatel:  Česká pirátská strana

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky dostupné bydlení, Daniel Kůs, Pavel Bosák, Piráti, krajské volby

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bydlení je věc veřejná, říká Daniel Kůs, č. 3 na kandidátce Pirátů  |  Politika  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.