Počasí dnes22 °C, zítra21 °C
Sobota 21. září 2024  |  Svátek má Matouš
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Chtěla bych politiku zlidštit a dát jí kulturní rozměr, říká kandidátka Sociální demokracie do Zastupitelstva Plzeňského kraje Petra Továrnická

PR článek

JUDr. Petra Továrnická (47 let) je právnička. V letech 2001 – 2005 pracovala u Krajského soudu v Plzni. Po rodičovské dovolené působila v letech 2009 – 2011 jako vyšetřovatel Služby kriminální policie a vyšetřování. Od roku 2014 působí jako podnikový právník. V letech 2012 – 2020 byla členskou Komise právní Rady Plzeňského kraje. Petra Továrnická je členkou Sociální demokracie od roku 2006. S Plzní a Plzeňským krajem je hluboce spjata. V Plzni se narodila, vystudovala, žije zde její rodina a vychová zde dceru. Mezi její koníčky patří cestování, sport, turistika, příroda, jóga, ráda tráví čas s rodinou a se svým pejskem. Říká – všude dobře, v Plzeňském kraji nejlíp.

Občané Plzeňského kraje se Petry Továrnické mimo jiné ptali:

Jste kandidátkou Sociální demokracie pro volby do Zastupitelstva Plzeňského kraje. Jaké jsou vaše hlavní priority, s kterými hodláte kandidovat?
Když se dívám na politiku, tak vidím hodně slovní agresivity. Chtěla bych politiku zlidštit a dát ji kulturní rozměr. Nelíbí se mi hádky a raději konflikty řeším konstruktivně a kultivovaným způsobem.

Co považujete za největší problém kraje, kde kandidujete?
Náš kraj je, i vzhledem ke geografické poloze, relativně úspěšný a v hodnocení krajů v rámci České republiky se umisťuje na předních místech. Přesto problémů je řada, hlavně ve venkovských oblastech, kde začínají kolabovat služby. Chtěla bych, aby náš kraj byl vyvážený a lidem se žilo dobře v celém regionu.

Poměrně brzy jste zahájili volební kampaň, které si asi není možné nevšimnout. Co se skrývá pod heslem „zdravý a bezpečný kraj“?
Heslo „zdravý a bezpečný kraj“ vyjadřuje to, co je v lidském životě nejcennější – sám život a zdraví a logicky i bezpečnost. Chceme zajistit kvalitní zdravotní péči a bezpečí pro všechny obyvatele. Na to Sociální demokracie dlouhodobě sází.

Na kandidátní listině jsou některá známá jména z krajské politiky, ale i úplní nováčci. Vidíte právě v tomto šanci na úspěch?
Pokud se podíváme na kandidátní listinu, nabízíme řadu mladých talentovaných tváří při zachovaní zkušených kandidátů. Tato kombinace přináší novou energii a perspektivu. Věříme, že tato směsice zkušeností a nových nápadů nám pomůže lépe řešit problémy kraje a přinést pozitivní změny.

V celostátních preferencích na tom Sociální demokracie není příliš dobře, ale krajské volby jsou asi o něčem jiném. Jak byste chtěla přesvědčit voliče, že tu Sociální demokracie stále je a má cenu ji volit?
Ano, momentálně nejsme úplně vyhledávanou stranou, ale vzhledem k naší dlouhodobé tradici, která je delší než 140 let a k tomu, že na naší politické scéně momentálně chybí kvalitní demokratická středo-levicová strana, tak si myslím, že právě Sociální demokracie může opět oslovit široké vrstvy obyvatel.

Zažíváte úspěšnou kariéru právničky a nyní máte v úmyslu kandidovat ve volbách za Sociální demokracii. Co vás k takovému kroku přimělo?
Jednak rodinná tradice a dále to, že by byla škoda, aby z politického spektra zmizela demokratická středo-levicová strana. Ráda bych, aby politika dostala kultivovaný rozměr a chtěla bych přispět k tomu, aby se kraji dařilo a lidem dobře žilo.

Jak se dají Vaše zkušenosti využít (v případě úspěchu) ve vedení Plzeňského kraje?
To je ještě předčasná otázka, ale pokud budu zvolena, mé zkušenosti mi umožňuji rozumět složitým legislativním a správním procesům a mohu tak efektivně přispět k vytváření spravedlivých a funkčních politik, které budou prospívat našemu kraji. Myslím, že ženský element je v politice důležitý. Žena může na danou problematiku nabídnout jiný pohled a může zlepšit etické standardy a politickou kulturu. Mám zkušenost, že pokud chceme prosadit změny a mít úspěch, musíme do své práce vložit vedle své profesionality také své srdce.

Vaše práce a vedení volební kampaně vám jistě zabírá mnoho času. Zbývá vám čas na rodinu, koníčky?
Pracuji ve skupině Škoda Group, která je tradiční českou firmou a která má v oboru dopravního strojírenství silné postavení na domácím i zahraničním trhu. Jsem zvyklá pracovat hodně. Také vím, že i volební kampaň je náročná. Organizace času je výzvou a snažím se najit rovnováhu mezi pracovním a soukromým životem. Na rodinu a koníčky si ale najdu čas vždycky.

Jsou podle vás krajské volby i referendem o vládě, jak se často říká?
Dosavadní zkušenosti z krajských voleb říkají, že ano, protože dosud nejsou v krajích dostatečně vyvinuta krajská média a lidé se stále rozhodují podle toho, jak je situace prezentována v celostátních médiích. Chtěla bych přispět k tomu, abychom se soustředili na konkrétní otázky a výzvy, kterým čelí náš kraj a které trápí naše obyvatele.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Zdroj ZADAVATEL/ZPRACOVATEL SOCDEM

Štítky Petra Továrnická, krajské volby, Sociální demokracie, Socdem, Zastupitelstvo Plzeňského kraje

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Chtěla bych politiku zlidštit a dát jí kulturní rozměr, říká kandidátka Sociální demokracie do Zastupitelstva Plzeňského kraje Petra Továrnická  |  Politika  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.