Počasí dnes9 °C, zítra9 °C
Středa 17. dubna 2024  |  Svátek má Rudolf
Bez reklam

Do druhé karantény zamířil hejtman Plzeňského kraje, oznámil pozitivní test na COVID-19

A nákaza koronavirem u politických špiček z Plzeňského kraje pokračuje. V pátek odpoledne oznámil pozitivní test na COVID-19 také hejtman Plzeňského kraje Josef Bernard (ČSSD). Jedná se v pořadí o již třetího člena rady kraje, který v posledních dnech onemocněl.

Z důvodu prokázaného onemocnění koronavirem u radní Plzeňské kraje pro životní prostředí Radky Trylčové (ODS) skončila před časem v karanténě celá devítičlenná rada kraje a několik dalších úředníků. Vedle Trylčové onemocněl ještě náměstek hejtmana Zdeněk Honz (ČSSD).

Nařízená karanténa u hejtmana skončila před několika dny i u hejtmana Bernarda. Teď už je ale situace jiná. „Po ukončení karantény a negativních výsledcích testování jsem na sobě pociťoval příznaky mírné svalové horečky a měl jsem teplotu 37 stupňů. Abych nic nezanedbal, nechal jsem si provést opakované testy, které prokázaly, že jsem Covid pozitivní,“ uvedl hejtman v pátek odpoledne na svém facebookovém profilu.

„Dnes jsem nastoupil do druhé karantény. Nyní se cítím opět naprosto zdravý. Ve vedení krizového štábu pokračuji způsobem, který mám již ověřený, tedy prostřednictvím moderních komunikačních prostředků,“ vzkázal všem z karantény Josef Bernard.

Ještě předtím se ovšem hejtman setkal s celou řadou klíčových osob z různých institucí. Byl i na jednání krizového štábu. Do karantény museli teď nově i ředitelé krajských nemocnic, šéf krajské hygienické stanice, vysoce postavení policisté a zřejmě se karanténě nevyhnou ani někteří novináři a další politici. Už druhá karanténa čeká i některé radní kraje.   

Vedle zmíněných politiků z vedení Plzeňského kraje je dále pozitivní na COVID-19 také senátor a starosta Vejprnic Pavel Karpíšek (ODS). Ten onemocnění potvrdil tento týden. Jedná se partnera zmíněné radní Radky Trylčové. Průběh nemoci má u obou mírný charakter.  

Ohodnoť článek

Foto

Štítky COVID-19, koronavirus, statistika, počet nakažených, Plzeňský kraj, hejtman, Josef Bernard, karanténa, ČSSD, Radka Trylčová, nemoc, ODS, Zdeněk Honz, Pavel Karpíšek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do druhé karantény zamířil hejtman Plzeňského kraje, oznámil pozitivní test na COVID-19  |  Politika  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.