Počasí dnes15 °C, zítra15 °C
Pátek 18. října 2024  |  Svátek má Lukáš
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

V evropských volbách jde o české zájmy. Počítají se zkušenosti a kontakty, říká lídr kandidátky Sociální demokracie

PR článek

Do evropských voleb strany bohužel vysílají druhou ligu kandidátů. Výjimkou je Sociální demokracie. Do voleb 7. a června ji pod číslem 20 vede bývalý ministr zahraničí a kultury Lubomír Zaorálek. Domluví se, má řadu kontaktů, Sociální demokracie má v Evropském parlamentu druhý největší klub. On sám ovládl debatu lídrů v České televizi a dobře si vede i v dalších diskusích. Lubomír Zaorálek zodpovídal např. tyto otázky moderátora.

Pane Zaorálku, poslední průzkumy říkají, že vás může volit i dvanáct procent lidí. Jak je chcete zaujmout, aby svůj hlas dali skutečně vám?
Za prvé, je třeba k volbám přijít. Za druhé, v evropských volbách jde o hodně. Za třetí, za Sociální demokracii můžu zaručit, že díky evropským pravidlům prosadíme zvýšení mezd, že máme podporu sociálních demokratů na tom, že daně mají firmy platit tam, kde podnikají. A že banky mají své zisky danit zvláštní daní.

Jak to uděláte?
I Fialova pravicová vláda podpořila evropskou směrnici o přiměřené minimální mzdě. Podle EU je přiměřená minimální mzda v Česku skoro 24 tisíc korun. Vláda ale nechce tuhle minimální mzdu zavést, i když se jinak ohání tím, k čemu všemu ji „Brusel“ nutí. My to chceme a máme pro to podporu. Sociální demokraté patří k nejsilnějším stranám v EU a budou to prosazovat. Díky vyšší minimální mzdě porostou mzdy všem lidem v Česku. Zasloužíme si to.

Když jsme vstupovali do EU, chtěli jsme sbližování životní úrovně s Německem, Nizozemskem nebo Francií. Jsem domluvený s kolegy z evropské SOCDEM, že firmy budou danit tam, kde vyrábějí. Díky tomu můžeme mít na zubaře, místa ve školách i bydlení miliardy navíc. Zvýší to kvalitu života v Česku i spoleh na stát.

Proč by voliči měli o víkendu jít volit právě vás?
Máme kontakty, sílu, zkušenosti. Nechceme Evropu zbořit, ale změnit. Tím jsme výjimeční. Podívejte se třeba na můj osobní rozhovor na webu ZDE. 

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Zdroj Zadavatel/zpracovatel SOCDEM

Štítky evropské volby, Evropský parlament, eurovolby, EU, Lubomír Zaorálek, Sociální demokracie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V evropských volbách jde o české zájmy. Počítají se zkušenosti a kontakty, říká lídr kandidátky Sociální demokracie  |  Politika  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.