Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Ministr kultury a místopředseda ODS Martin Baxa dál povede ODS v Plzeňském kraji

Ministr kultury a místopředseda ODS Martin Baxa dál povede ODS v Plzeňském kraji. Ve Vejprnicích u Plzně o tom rozhodli delegáti regionálního sněmu. Osmačtyřicetiletý Baxa neměl na funkci předsedy žádného protikandidáta. Baxa, jenž je členem ODS od roku 1999, stojí v čele regionální organizace ODS od dubna 2014.

Regionální sněm rovněž zvolil lídra ODS pro krajské volby v příštím roce. Je jím bývalý rokycanský místostarosta a krajský zastupitel Jan Šašek. Do voleb půjde ODS společně s TOP 09 a s nezávislými starosty, Šašek bude v čele kandidátů ODS. Výslednou kandidátku ale budou partneři teprve sestavovat a schvalovat. Šaškovým protikandidátem na post lídra byl bývalý domažlický místostarosta Pavel Faschingbauer. Na kandidátku Spolu pro volby do Evropského parlamentu regionální sněm navrhne diplomata Michala Sedláčka.

Sněm také zvolil sedm místopředsedů regionální organizace, každý zastupuje jeden okres kraje. Svoje posty místopředsedů z předchozího období obhájil Roman Jurečko za okres Plzeň-město, senátor Pavel Karpíšek za Plzeň-sever, Jan Šašek za Rokycansko a senátor Vladislav Vilímec za Domažlicko. „Novými místopředsedy regionální organizace jjsou Michal Šašek za okres Plzeň-jih, poslanec a starosta Klatov Rudolf Salvetr za Klatovsko a Richard Brümmer za Tachovsko,“ dodala regionální manažerka ODS Karin Eismanová.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Občanská demokratická strana

Štítky ODS, Martin Baxa, krajský předseda ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ministr kultury a místopředseda ODS Martin Baxa dál povede ODS v Plzeňském kraji  |  Politika  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.