Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Lídrem ANO do krajských voleb v Plzeňském kraji je Roman Zarzycký

Lídrem Hnutí ANO do podzimních krajských voleb v Plzeňském kraji je dvaačtyřicetiletý Roman Zarzycký. Na dnešním krajském sněmu hnutí získal všechny hlasy. Zarzycký je v současné době prvním náměstkem plzeňského primátora a krajským předsedou hnutí. Novinářům to řekl krajský manažer ANO Michal Marek.

"Volba proběhla hned v prvním kole, na lídrovi byla stoprocentní shoda krajského předsednictva i všech delegátů z celého regionu," řekl. ANO působí ve všech sedmi okresech kraje: Plzeň, Klatovy, Rokycany, Tachov, Plzeň-sever, Plzeň-jih a Domažlice. V celém kraji má podle Marka několik stovek členů a významný počet sympatizantů.

Nejvyšší krajský orgán ANO zvolil kandidáta na pozici hejtmana i celou kandidátní listinu. Od prosince do února proběhlo mnoho sněmů místních a sedm sněmů oblastních, řekl mluvčí.

"Plzeňský kraj má co zlepšovat. Počínaje dostupnou zdravotní péčí, přes stabilní sociální programy, udržení služeb na venkově, nakládání s vodou v regionu, koordinovanou podporu sportovních klubů i spolků, až po rychlejší výstavbu důležité dopravní infrastruktury," uvedl dnes Zarzycký. ANO podle něj zná potřeby obyvatel kraje a pracuje na přípravě programu, který nabídne jejich komplexní řešení.

Zarzycký je v současné době prvním náměstkem primátora Plzně, kde v roce 2018 dovedl hnutí k vítězství. Zároveň je krajským předsedou ANO a v roce 2018 vedl jednání o koalici. Od toho roku se ANO poprvé začalo podílet na vládě v Plzni i jejích obvodech.

V Plzni má v gesci mimo jiné strategické řízení firem s majetkovou účastí města, podporu sportu a investice do sportovní infrastruktury. Je předsedou představenstva Plzeňských městských dopravních podniků. "Tuto činnost vykonává bez nároku na honorář," uvedl mluvčí.

Zarzycký byl od roku 2014 do roku 2018 předsedou kontrolního výboru na plzeňské radnici a radním obvodu Plzeň 1. Před vstupem do politiky v roce 2014 získal mnoho zkušeností v manažerských pozicích. Několik let působil jako ředitel plzeňského hokejového klubu a předtím řídil v regionech mediální zastoupení sítě rozhlasových stanic Evropa 2, Frekvence 1 a rádia Impuls. Vystudoval Univerzitu Tomáše Bati ve Zlíně, obor marketingové a sociální komunikace. Má tři děti.

Autoři | Foto ANO

Štítky ČR, ANO, volby, kraje, Plzeňský, ANO 2011, Roman Zarzycký, Plzeňský kraj, Plzeň, Michal Marek, Tachov, okres Plzeň-sever, Klatovy, okres Plzeň-jih, Rokycany

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lídrem ANO do krajských voleb v Plzeňském kraji je Roman Zarzycký  |  Politika  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.