Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Nové vedení Plzně už přeobsadilo představenstva a dozorčí rady většiny městských společností

Představenstva a dozorčí rady většiny městských společností už stihla přeobsadit nová Rada města Plzně, která úřaduje už 14 dní. Změny se týkají společností Čistá Plzeň, Vodárna Plzeň, Plzeňské městské dopravní podniky, Obytná zóna Sylván a Vědeckotechnický park.

„Jedná se o předpokládanou změnu v návaznosti na změnu ve vedení města Plzně. Naším cílem je maximálně zefektivnit řízení města Plzně a městských společností. Věřím, že nově složená představenstva a dozorčí rady toho budou zárukou. Od nově zvolených členů očekávám úzkou, spolehlivou a profesionální spolupráci,“ řekl plzeňský primátor Roman Zarzycký (ANO).

K přeobsazení představenstev a dozorčích rad došlo v celkem pěti městských společnostech. Výjimkou je Plzeňská teplárenská, kde členům představenstva končí mandáty uplynutím lhůty 18. prosince letošního roku a kde je na personální obsazení předsedy představenstva nutná shoda s druhým akcionářem. Předběžná shoda obou akcionářů panuje na Petru Fišerovi. Pětašedesát procent teplárenské společnosti je v majetku města a 35 procent vlastní skupina EPH miliardáře Daniela Křetínského. U zbylých městských společností dojde k volbě nových orgánů během listopadu.

Zvolení předsedové představenstev a dozorčích rad městských společností:
Vodárna Plzeň – Petr Náhlík
Vědeckotechnický park Plzeň – Petr Chvojka
Plzeňské městské dopravní podniky – Michaela Krechovská'
Čistá Plzeň – Jiří Novák
Obytná zóna Sylván – Martin Holý

Ohodnoť článek

Foto Richard Beneš

Štítky změny v představenstvech, dozorčí rada, městské firmy, Plzeň, Plzeňské městské dopravní podniky, Rada města Plzně, VODÁRNA PLZEŇ a.s., Obytná zóna Sylván a.s., Roman Zarzycký, ANO 2011, Plzeňská teplárenská, Petr Fišer

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nové vedení Plzně už přeobsadilo představenstva a dozorčí rady většiny městských společností  |  Politika  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.