Počasí dnes15 °C, zítra21 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Festival DEPOvLETU cílí na začínající muzikanty, nabídne jim workshopy i šanci zahrát si před publikem

Již potřetí ožije nádvoří kreativní zóny DEPO2015 festivalem hudby a dobrého jídla. V letošním roce chtějí pořadatelé více cílit na alternativní a začínající kapely. Právě jim bude věnovaný speciální workshop s názvem Artist Academy, který zájemcům nabídne přednášky odborníků z oblasti produkce i marketingu. Dva vylosované projekty budou navíc moci vystoupit přímo na festivalu po boku svých slavnějších kolegů.

„Na jednodenní workshop, který proběhne 6. června od 18 do 21 hodin v DEPO2015 se mohu přihlásit jakýkoli hudebníci, sólisté i kapely s chutí se zdokonalit ve vystupování na profesionální úrovni. Nevadí, že nikdy nikde nevystupovali, nebo že mají jen pár písniček. O koučink se postarají zkušení lektoři a profesionálové,“ popsala produkční festivalu Barbora Krákorová. Zájemci se mohou přihlásit zcela zdarma. Stačí do 5. června vyplnit přihlášku. Organizátoři zároveň dodali, že mohou lidé přijít i bez předchozí registrace.

Rady začínajícím muzikantům předají zkušení odborníci. Festivalový produkční Michal Rolčík například zájemce zasvětí do světa produkce, požadavků pořadatelů i jak se na festival připravit. Hudební publicista Ricardo Delfino poradí, jak nejlépe prodat svou značku a jak oslovit média. V základech autorského práva poučí nadějné umělce předseda Svazu autorů  a interpretů a České obce hudební Jakub Nový. V závěru workshopu vylosují pořadatelé dva interprety, kteří dostanou možnost zahrát si před publikem na nádvoří DEPA2015.

Červenec bude v DEPU patřit kultuře

Posledních deset červencových dní bude patřit festivalu DEPOvLETU. Program bude letos laděn více alternativně. „Letos nádvoří ožije energickou hudbou vyhledávaného producenta Igora Ochepovského či živě hranou elektronikou dua Bratři, kteří reprezentovali ČR na mnoha zahraničních přehlídkách. Zavítají k nám také opěvovaní Kalle a The Sidewaves či rockoví psychedelici Acid Row a Lambda,“ říká k programu dramaturg festivalu Ricardo Delfino.

„Volba letošních interpretů se snaží více akceptovat ducha prostoru DEPO2015, kde se koncerty odehrávají a zároveň je to příjemná alternativa ke komerčnějším vystoupením, které se v létě v Plzni odehrávají v rámci jiných akcí a koncertů,“ doplnila Krákorová.

Kromě hudebních vystoupení doplní festival také gastronomie, především pak street food pokrmy, bar s grilem a na výběr by měla být i pestrá škála koktejlů. Chybět nebude ani oblíbené swingová tančírna. Celý festival bude pro návštěvníky přístupný zdarma, vstupenky budou potřebovat jen na vystoupení Na stojáka, kde diváky pobaví Ester Kočičková, Dominik Heřman a Petr Vydra.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto DEPO2015

Štítky DEPOvLETU, hudební festival, začínající kapely, worshop, DEPO2015, festival, nádvoří, hudební skupina, přednáška, Ester Kočičková, Petr Vydra, hudba, Svaz autorů a interpretů, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Festival DEPOvLETU cílí na začínající muzikanty, nabídne jim workshopy i šanci zahrát si před publikem  |  Kultura  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.