Počasí dnes23 °C, zítra27 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Noc s operou se blíží!

PR článek

Velkolepá Noc s operou, kterou každoročně pořádá Divadlo J. K. Tyla, letos nabídne v lochotínském amfiteátru dvojitý zážitek. V pátek 24. června 2022 se pod širým nebem představí opera Macbeth patřící k nejdramatičtějším Verdiho dílům.

Děj vychází ze Shakespearova příběhu o nezřízené touze po stále větší moci, kdy Macbeth podléhá našeptávání své ženy. „Opera se odehrává ve Skotsku jedenáctého století a oplývá množstvím efektních scén, jakými jsou například sabat čarodějnic, velká středověká bitva nebo velkolepá královská korunovace, které jsou jako stvořené k realizaci pod širým nebem a jejichž atmosféru podtrhneme mimo jiné ohromujícím sborem, velkým baletem a světelnou show,“ prozrazuje režisér Tomáš Ondřej Pilař.

Skotského šlechtice Macbetha ztvární Martin Bárta, jenž se s touto rolí setkal nejen v plzeňském divadle, ale také na scéně Národního divadla v Praze. Jako jeho ctižádostivá manželka lady Macbeth vystoupí plzeňská sólistka, držitelka Ceny Thálie Ivana Veberová.

Hostem letošního ročníku Noci s operou bude muzikál Elisabeth, za kterým stojí dvojice prestižních evropských tvůrců, textař a libretista Michael Kunze a skladatel Sylvester Levay. „Elisabeth nabízí nejen podmanivý příběh doprovázený působivou hudbou, ale také velkou divadelní podívanou. Je to skvělý muzikál, máme hvězdné obsazení a teď máme dokonce příležitost naplno využít možnosti i atmosféru amfiteátru přímo pod širým nebem,“ neskrývá nadšení režisér Lumír Olšovský.

Že obsazení bude opravdu hvězdné, dokazují ocenění, jež protagonisté hlavních rolí získali. Představitelka titulní role Soňa Hanzlíčková je držitelkou Umělecké ceny města Plzně a její výkon byl oceněn i nominací na Cenu Thálie, její kolega Pavel Režný se za svůj výkon v roli Smrti stal laureátem této nejprestižnější tuzemské divadelní ceny. Vstupenky jsou v prodeji na nocsoperou.cz. Diváci, kteří se rozhodnou zakoupit vstupenky na obě produkce, mohou využít cenově zvýhodněného balíčku.

Ohodnoť článek

Štítky Noc s operou, kultura, DJKT, Macbeth, opera, Divadlo Josefa Kajetána Tyla, William Shakespeare, amfiteátr, Martin Bárta, Cena Thálie, Ivana Veberová, Skotsko, Národní divadlo v Praze, Michael Kunze, Sylvester Levay, Lumír Olšovský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Noc s operou se blíží!  |  Kultura  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.