Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Přichází nová Super drbna. O Halloweenu se budete bát i se zasmějete v Kanclu

Seriál Super drbna byl ve své době téměř kultem. Není proto divu, že na HBO GO přichází jeho mladší sourozenec. Kultovní status si vydobyl i komediální Kancl, který je nově na Netflixu. Období Halloweenu si díky oběma platformám můžete také zpříjemnit strašidelnými filmy.

Kancl (The Office)

Fanoušci se dočkali. Americká verze seriálu Kancl je konečně na Netflixu. Komediální hit se dočkal devíti sezón, dal světu nespočet originálních vtipů, memů, vycházejících hereckých hvězd a teď si jej konečně můžete pustit i vy. I když představovat není třeba, shrneme si, co na Kanclu stojí za vidění.

Seriál, který si mimo jiné dvakrát odnesl cenu Emmy, přibližuje chod velkoobchodu s papírem. Děj se odehrává v kancelářském pracovišti, doprovázen je prostřihy, kde postavy promlouvají směrem k divákovi. Necitlivého šéfa, který si nevidí do pusy, hraje výborný Steve Carrell, v obsazení se v Kanclu prostřídá více postav, některé jsou zábavnější více, jiné méně, ale každý díl bude masáž pro vaši bránici.

Právě skvěle načrtnuté charaktery postav jsou hlavní devízou Kanclu. Divák s napětím sleduje nadbíhání Jima kolegyni Pam nebo chování podivínského Dwighta. Humor balancující na hraně trapnosti je skvěle vypointovaný, a i kdybyste se náhodou cítili trapně, stále se budete smát.


Zdroj: NBC

Super drbna

Na HBO GO přistálo všech šest sérií populárního seriálu o zlaté americké mládeži. Serena van der Woodsenová (Blake Livelyová) se vrací zpět do města, ze kterého před rokem zmizela a zničehonic odjela do internátní školy. Návrat zpět domů je pro ni plný překvapení, jelikož vše nezůstalo při starém.

Všichni zúčastnění (včetně zdánlivých outsiderů) jsou krásní, bohatí a úspěšní. Neustále chodí na okázalé večírky v plesovém oblečení, jezdí v limuzínách, pijí šampaňské – klasický středoškolský život. Kromě Sereny je tady její bývalá nejlepší kamarádka Blair, které se Serena před svým odjezdem vyspala s klukem, pak je tady nováček Dan, ten je zakoukaný do Sereny, což nejspíše bude každý, včetně Chucka, který je zakoukaný do všech a rád sexuálně obtěžuje mladé slečny.

Děj rámuje postava drbny, která o všem, co se kde šustne informuje na blogu a posílá lidem smsky o pikantnostech týkajících se našich roztomilých středoškoláků. Divák se může jen domnívat, kdo je tedy záhadná vševědoucí osoba.

Super drbna se bere vážně. A o to vtipnější je. Sledovat tento naprosto nereálný studentský život je proto zábavné, vše navíc doplňuje velmi povedený soundtrack. Postavy jsou vyhnané do extrémů, jejich problémy jakbysmet a celé je to jedno velké drama. Kdo by se nevyžíval v cizím neštěstí. Vítejte ve světě, kde se všichni podvádějí, netuší, kdo jsou jejich rodiče, mají utajené sourozence a za nepozvání na party se trestá.


Zdroj: Warner Bros. Pictures

Super drbna (2021)

První školní den po lockdownu se vracíme na stejnou střední školu s novou verzí Super drbny. Místní studenti jsou protivnější, mají ještě zvrácenější hodnoty, jejich prioritou jsou sociální sítě a urážejí učitelku do očí za její oblečení, ta si samozřejmě outfit vybírala hodinu a teď je skleslá, prostě se tady řeší samé důležité věci. Seriál se odpíchl od konce karantény, všichni tedy musí po roce online výuky ve škole začít v podstatě od znovu.

Zároveň se seriál soustředí nejen a studenty, ale i na učitele, kteří se z nějakého důvodu chtějí mstít studentům skrze twitterový účet nazvaný „superdrbna2.0“. Tvůrcům je ke cti, že nenatočili jen prachsprostou kopii původní Super drbny. Děj se soustředí na partu čtvrťáků. Jedné ze čtvrťaček přijde do školy mladší nevlastní sestra, a protože bavit se s prváky je trapné, musí jí cestu probojovat. Každá z nich ovšem žije se svým otcem, takže se téměř neznají a otci mladší sestry vadí, že se baví s tou starší, i když ji sám nezná. Zvláštní.

Celý ten konflikt studenti versus učitelé je prapodivný. Studentky zařídí vyhazov jedné členky učitelského sboru a pak pronesou na chodbě směrem k dalším učitelům: „Tak koho z nich necháme dneska vyhodit?“ Zvláštní. Hodně. A zpětný útok učitelů skrze sociální sítě je tak trošku kyberšikana. Ale ona by to jinak byla nuda a cílová skupina na podobné konflikty přímo čeká.

Super drbna (2021) není lepší ani horší než její starší sestra, je jiná. Chování postav také není nejlogičtější, lidi se hádají kvůli prkotinám a pokud někdo nemá značkové oblečení, nestojí ani za pozdrav. Život na střední prostě není peříčko. Ale překvapivě nekopíruje svého předchůdce a servíruje něco nového.


Zdroj: HBO MAX

Halloweenské filmy

Pokud se rádi bojíte, do konce října je ještě na HBO GO možné naposledy zhlédnout všechny díly filmové série Vřískot, která definovala pro další roky hororový žánr. Pokud upřednostňujete nemrtvé, tak si můžete pustit horor o zombie apokalypse Úsvit mrtvých nebo ze stejné škatulky komediálně laděné pecky Zombieland nebo Skautův průvodce zombie apokalypsou. Dávku černého humoru servíruje i Krvavá nevěsta. V neposlední řadě je tady pak gotický horor Guillerma Del Toro Purpurový vrch.

Netflix nezůstává se strašidelnou nabídku pozadu. Nabízí klasiky jako Osvícení (včetně pokračování Doktor spánek), V zajetí démonů, To, Čelisti, Insidious nebo Drákula. Ze snímků, které se neberou tak vážně, vás potěší parodická série Scary movie, Chůva na zabití, Beetlejuice nebo Temné stíny od Tima Burtona, animovaná Addamsova rodina, Máma, norská novinka Cesta za smířením, Mrtví neumírají nebo skvělá Chata v horách. Z ne tolik profláknutých hororů má Netflix v nabídce filmy Slunovrat, Očista, Interview s upírem a plno dalších. Netflix má navíc speciální záložku pro žánr „Halloween“, vybere si tedy každý.


Zdroj: DImension Films

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Warnes Bros. Pictures, NBC, Dimension Films, HBO MAX

Štítky HBO, Netlix, Seriály, Filmy, Stream, Super drbna, Halloween, Netflix, film, HBO Go, oblečení, horor, Tim Burton, Cena Emmy, Blake Lively, Guillermo del Toro, Warner Bros.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přichází nová Super drbna. O Halloweenu se budete bát i se zasmějete v Kanclu  |  Kultura  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.