Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Dokument o plzeňském rodákovi Karlu Gottovi bude mít v Plzni exkluzivní předpremiéru

Očekávaný dokument Olgy Špátové přináší neobvykle otevřený a unikátní obraz Karla Gotta v celovečerním dokumentárním snímku. V plzeňském amfiteátru si budou moci diváci užít předpremiéru tohoto filmu. Na programu je v sobotu 18. září v rámci Mezinárodního filmového festivalu pro děti a mládež Juniorfest.

První klapka padla 22. října roku 2018. Cíl byl jasný – zachytit autenticky Karla Gotta jako fenomenálního zpěváka, malíře, ale zároveň milujícího manžela a otce svých dětí.

„Natáčet s člověkem, který vydržel více než půl století na výsluní české kultury díky svému výjimečnému pěveckému talentu, umělecké pokoře a nezměrné pracovitosti, byla a je pro mě velká čest. Výzvu, abych natočila celovečerní dokumentární film o Karlu Gottovi, který svým uměním přináší radost už třem generacím posluchačů, jsem přijala jako závazek vůči tomuto legendárnímu zpěvákovi,“ popsala před časem své pocity režisérka Olga Špátová.

Tvůrci zachytili legendárního zpěváka při jeho vystoupeních, při setkáních s jeho fanoušky v Česku i v Hamburgu, ale zejména v jeho domácím prostředí, ať už v Praze, na chalupě v Českém Švýcarsku, na vsi, kde trávil dětství, a na dalších místech, která sehrála v jeho životě důležitou roli.

Exkluzivní předpremiéra

Už tuto sobotu budou moci diváci spatřit předpremiéru snímku i si poslechnout rozhovor s režisérkou. Součástí akce bude i křest LP s legendárními písničkami Karla Gotta. Předpremiéru pořádá Mezinárodní filmový festival pro děti a mládež Juniorfest ve spolupráci s distribuční společností Bontonfilm a městem Plzní.

„Po mimořádném úspěchu červencové předpremiéry Prvok, Šampon, Tečka a Karel v plzeňském amfiteátru Lochotín, kterou navštívilo tři tisíce lidí, jsme společně s Bontonfilmem a městem Plzní připravili na úplný závěr léta další exkluzivní předpremiéru. Předpremiéru o plzeňském rodákovi Karlu Gottovi uvedeme na původním panoramatickém plátně,“ pozval za organizátory z Mezinárodního filmového festivalu JUNIORFEST Michal Šašek.

„Vstupenky je možné zakoupit v předprodeji na plzenskavstupenka.cz za cenu 250 korun. Z každé zakoupené vstupenky bude 51 korun darováno registrům dárců kostní dřeně. V sobotu na místě budeme prodávat vstupenky za cenu 350 korun, a to z důvodu zvýšeného příspěvku registrům dárců kostní dřeně,“ doplnil Michal Šašek.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Photo © Karel Gott Agency

Štítky juniorfest, kino, Karel Gott, premiéra, kultura, dokument, filmový festival, Plzeň, Olga Malířová Špátová, vstupenka, amfiteátr, Česko, Bontonfilm, Hamburk, Prvok, Šampón, Tečka a Karel, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dokument o plzeňském rodákovi Karlu Gottovi bude mít v Plzni exkluzivní předpremiéru  |  Kultura  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.