Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

TIPY NA VÍKEND: Taneční večer na Náplavce, dobré jídlo i hudba na ulici

Poslední prázdninový víkend nabízí plno akcí pro milovníky jídla, tance nebo muziky. Na své si ale přijdou i zahrádkáři a obdivovatelé skalniček nebo fandové historických bitev. Je tedy opravdu z čeho vybírat.

Tančírna na Náplavce

Milovníci hudby a pohybu by rozhodně neměli vynechat poslední letošní Tančírnu na Náplavce. Dnes od 18 hodin odstartuje tanečně show v podání Dance Center Petry Parvoničové. Na ni plynule naváže worshop na téma: Muzikál. Večer zakončí vystoupení Step by Step studia v čele s Kamilou Borovskou.

Street food

Dobré jídlo a pití nebude chybět v sobotu na nádvoří plzeňského pivovaru. Už od desáté hodiny dopoledne budou moci návštěvníci ochutnat asijské speciality, čerstvé ryby nebo burgery. Pořadatelé myslí i na milovníky sladkého, kteří budou moci okoštovat smažené koblížky, vafle, makronky i další dobroty. Akce potrvá do 20 hodin a vstup je zdarma.

Bitva a rytířský turnaj

Celý víkend bude patřit na zámku Zbiroh rytířům. Zlatým hřebem akce je středověká polní bitva a rytířský jezdecký turnaj. Své síly v něm poměří rytíři, zbrojnoši i žoldnéři. Bohatý je také doprovodný program s hudebníky a kejklíři. Chybět nebude ani dětská ponožková bitva a zájemci si budou moci vyzkoušet i střelbu z luku a kuše. Spojit to mohou lidé rovnou s návštěvou zámku a občerstvením v dobové krčmě na nádvoří. Program začíná po oba dny vždy ve 13 hodin. Bitva o dvě hodiny později.

Za hudbou na ulici

Koncerty a večírky známých českých kapel na Festivalu na ulici vyvrcholí tuto sobotu. Na výběr mají zájemci hned z několika hudebních scén – na náměstí Republiky, U Branky, v Proluce nebo třeba v Zach’s PUBu či Anděl music baru. Tento víkend se můžete těšit na plzeňskou rockabilly kapelu The Mordors gang, Děda Mládek Illegal Band nebo kapelu Semtex. Blližší informace nalezete ZDE.

Alpinium Plzeň 2021

Až do 3. září mohou milovníci zahrad nasávat inspiraci v areálu Gymnázia Plzeň na Mikulášském náměstí. Na své si přijdou zejména obdivovatelé skalniček. Tradiční výstava je spojena i s prodejem skalniček a drobných rostlin. Otevřeno je vždy od 9 do 18 hodin. Akci už několik let pořádá Alpinum klub Plzeň.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Náplavka k světu

Štítky tipy na víkend, Plzeň, Festival na ulici, tanec, food festival, Zbiroh, jídlo, náplavka, hudba, skalnička, hudební skupina, nádvoří, Děda Mládek Illegal Band, Gymnázium Plzeň, Mikulášské nám. 23

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

TIPY NA VÍKEND: Taneční večer na Náplavce, dobré jídlo i hudba na ulici  |  Kultura  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.