Počasí dnes9 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

TIPY NA VÍKEND: Festival vína, letní blešák i akce pro milovníky punku

Opět tu máme víkend a s ním i řadu akcí. Zájemci se budou moci vydat například do kláštera v Chotěšově, kde se dozví vše o víně. Nastávající i čerstvé maminky zase mohou využít oblíbený letní blešák v areálu DEPA 2015, kde budou moci za pár korun získat oblečení pro své ratolesti, hračky nebo například knížky. Na své si ale přijdou i fanoušci punku, kteří mohou vyrazit na Prasofest na zříceninu hradu Vlčtejn.

Chotěšovský festival vína

V unikátních prostředí kláštera Chotěšov se už počtvrté uskuteční festival vína. Celkem se tam v sobotu představí 16 vybraných českých vinařství. Zájemci budou moci ochutnat výrobky známých i neokoukaných značek. Na své si přijdou i milovníci jídla, na které bude ve food zóně čekat klasická česká kuchyně i exotika. Celou akci doprovodí hudba, taneční vystoupení a využít mohou lidé i komentované prohlídky interiérů kláštera. Přístupné bude také hasičské muzeum nebo historická vodárenská věž s vyhlídkou. Akce bude probíhat od 13 do 22 hodin.

Hudební festival pod zříceninou hradu

Vlčtejn v sobotu ožije festivalem netradičních kapel. Na pódiu pod hradem se představí horrorcorový Řezník a Desade, gotické XIII. Století či punkeři SPS a Zvlášňý škola. Vstupenky jsou k zakoupení přes portál Plzeňská vstupenka, k dostání budou i na místě. První kapely vystoupí už ve 12:30. Pokud bude nepříznivé počasí, přesune se program do sokolovny v Blovicích.

Letní blešák pro rodiče

Už posedmé požádá spolek Uzlík oblíbený blešák. Jeho cílem je nejen se společně setkat, ale také recyklovat. Proč neustále kupovat nové a nové věci pro své děti, které z nich za chvilku vyrostou? Na nádvoří DEPA 2015 mohou rodiče za pár korun získat oblečení, hračky, sportovní potřeby i další nezbytnosti. Pokud bude deštivé počasí, přesunou se organizátoři do prostředí Tržnice DEPO 2015.

Akce pro milovníky loutek

Meteorologové o víkendu předpovídají přeháňky, proto není od věci jít se někam schovat. Navštívit můžete například výstavu loutek v Muzeu Dr. Bohuslava Horáka v Rokycanech. Zájemci se dozví mnoho zajímavostí i to, jaký je rozdíl mezi marionetou, javajkou, manekýnem, maňáskem nebo co je „muppet“. Všechny představené české loutky a rodinná divadla pochází ze sbírek Západočeského muzea v Plzni. Akci doprovází také tvořivé dílny.

Muzeum loutek vystavuje unikátní dioráma Jiřího Trnky Svatba u Broučků

Naprosto unikátní loutkové dioráma znázorňující příběh legendárních Broučků od Jana Karafiáta s 57 původními loutkami Jiřího Trnky teď mimořádně vystavuje Muzeum loutek v Plzni. Svatbu u Broučků vytvořil mladý, tehdy sedmadvacetiletý Jiří Trnka...

Výstava „Loutková návštěva v Rokycanech“ je zapojena do speciální akce “loutkový trojboj“. Muzeum loutek v Plzni, připravilo na svém dvoře Olympijský dvorek, kde si děti mohou vyzkoušet různé disciplíny, třeba skákat panáka, přeskočit kozu či cvičit s obručemi, ale také si mohou prohlédnout nově vystavené dioráma Svatba u Broučků od Jiřího Trnky. Loutky jsou také k vidění v Muzeu církevního umění plzeňské diecéze. Všechny tři výstavy je možné navštívit za zlevněnou rodinnou vstupenku. Více informací najdete ZDE.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pixabay.com/Thomas B.

Štítky Tipy na výlet, Plzeň, bleší trh, festival vína, loutky, Chotěšov, muzeum, Vlčtejn, víno, klášter, festival, vstupenka, punk, zřícenina hradu, olympijské hry, Jiří Trnka, Bohuslav Horák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

TIPY NA VÍKEND: Festival vína, letní blešák i akce pro milovníky punku  |  Kultura  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.