Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Streamovací služby vyvražďují puberťáky a uvádějí seriál s nestárnoucí Stiflerovou mámou

Třídílná série Ulice strachu od Netflixu je v podstatě takový slabší Vřískot pro dnešní teenagery. Zato na starší generaci může (a nemusí) cílit akční Výbušnej koktejl, snímek o partě padesátnic, které sice vypadají jako milé knihovnice, ale jsou nájemnými zabijáky. Nabídku doplňuje HBO GO se satirou Bílý lotos.

Ulice strachu

Filmová trilogie, kterou Netflix vypustil do světa ve třech týdnech po sobě, působí jako představení hororového žánru nepolíbeným teenagerům. Jednotlivé části se odehrávají v letech 1994, 1978 a 1666.

Na střední škole v Shadyside začne řádit vrah, který zabíjí studenty. Postupně se studenti dovídají, že zlo, kterému čelí, není pozemské. S hodně přivřenýma očima jde o poměrně zábavnou vyvražďovačku, ovšem s velmi plytkým scénářem a dialogy.

Filmy neskrývají inspiraci ve slavných hororech jako je Vřískot nebo Pátek třináctého. Kromě klasických hororových problémů, tedy kdo umře a kdy, však jejich postavy řeší také své komplikované mezilidské vztahy, což jsou nejslabší pasáže filmů.

Ulice strachu nedisponuje materiálem, kterýby šel natáhnout na celé tři filmy. Postupně recykluje a řeší stále to samé. Pěkný soundtrack z filmů ale dělá ideální kulisu k přípravě sobotního oběda.

Zdroj: Netflix

Výbušný koktejl

Zábavný akční výplach s pár humornými scénami. Tak by se dal v jedné větě shrnout Výbušnej koktejl. Scarlet (Lena Headey) musela opustit svou dceru a dát se na útěk. Živí se totiž jako nájemná vražedkyně. A její dcera Sam (Karen Gillian) jde ve šlépějích své matky. Jejich cesty se opět střetnou při brzké válce gangů.

A tak se dá Sam dohromady s bandou padesátnic, kamarádkami své matky, a utvoří tým zabijáků, jenž se snaží zachránit malou holčičku ze spárů nepřátel. Občas se tvůrci snaží jít s příběhem až moc do hloubky a analyzovat vztah matka - dcera. Především jde ale o zábavné akční scény, protože příběh nepřináší nic přelomového.

Po náročném dni, kdy byste si rádi chtěli zastřílet a rozbít pár věcí, ale nemáte úplně jak, to za vás udělají dámy z Výbušného koktejlu. Oddechovka je k dispozici s českými titulky.

Zdroj: Netflix

Bílý lotos

Komediální minisérie z produkce HBO se odehrává v luxusním havajském letovisku. Sleduje pestrou škálu hotelových hostů během jejich týdenní odpočinkové dovolené v ráji. Zdánlivě dokonalí bohatí turisté, sympatický personál i resort samotný ovšem mají také svou temnější stránku.

Uhlazení hosté jsou typičtí američtí bílí zbohatlíci. Jako jeden příklad za všechny můžeme uvést postavu Jennifer Coolidge, kterou mají mnozí v paměti jako nezaměnitelnou Stiflerovu mámu ze série Prci, prci, prcičky, jež v Bílém lotosu hraje další z pro ni typických ne vyloženě zlých, ale hloupých postav. Nicméně opět pobaví.

Seriál satiricky vykresluje místní postavičky, utahuje si ze způsobu jejich života, ať už jde o ženu, která by chtěla z lodi rozprášit popel své matky, ale její hlavní starostí je dostatečný přísun alkoholu, nebo o jinou návštěvnici hotelu, jež musí hotelový pokoj předělat podle Feng-šuej.

Z plánovaných šesti půlhodinových epizod jsou zatím venku dvě, další díly budou následovat po týdnech. Snad se Bílý lotos postupně nestane tím, čemu se sám vysmívá, tedy typickým americkým produktem.

Zdroj. HBO MAX

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Netflix

Štítky Netflix, HBO Go, recenze, seriály, filmy, koktejl, Bílý lotos, film, HBO, streamovací služba, Lena Headeyová, Jennifer Coolidge, Prci, prci, prcičky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Streamovací služby vyvražďují puberťáky a uvádějí seriál s nestárnoucí Stiflerovou mámou  |  Kultura  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.