Počasí dnes19 °C, zítra21 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Letní Festival na ulici představí hlavně místní umělce a plzeňskou kulturu

Multižánrový festival opět během léta oživí centrum Plzně. Na tradiční akci se v letošním ročníku představí zejména plzeňské kapely a místní umělci. Návštěvníci se také mohou těšit na nové scény a speciální hudební mix rockové muziky, folku, jazzu i klasické hudby. Vstup na akce bude zdarma.

Tradiční festival odstartuje v pátek 20. srpna a potrvá devět dní. Hlavním cílem není jen pobavit, ale také přispět k restartu kultury ve společnosti. Loňský ročník se takzvaně vrátil ke kořenům své bezmála třicetileté tradice a na čtyřech scénách přivítal více než stovku kapel z Plzně a jejího okolí.

„Po celou dobu festivalu i dlouho po něm jsme měli skvělé reakce. Jsme rádi, že se naše rozhodnutí vrátit festival Plzeňákům ukázalo jako správné, a chceme v tomto směřování pokračovat i nadále.“ říká Lukáš Krásný za pořadatelskou agenturu Nashledanou.

Devítidenní festival přinese do ulic bohatý kulturní program na tradičních i nových místech. Loňskou čtveřici hudebních scén Náměstí Republiky, U Branky, Proluka a Zach's Pub rozšíří letos Riversound stage, která nabídne spoustu zážitků. Kromě kapel si návštěvníci mohou přijít vyzkoušet originální zábavu, občerstvení, nebo se zúčastnit bazaru LP desek.  

Další novinkou je také vážná hudba, které vůbec poprvé zazní na Festivalu na ulici. Pořadatelé ve spolupráci s Plzeňskou filharmonií připravují speciální open air projekt. Koncert filmových melodií pod názvem Hollywood proběhne na náměstí Republiky v neděli 22. srpna 2021. Součástí doprovodného programu budou také divadelní představení, výstavy a bohatý výběr aktivit pro rodiny s dětmi.  Více podrobností se dozvíte ZDE.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Festival na ulici

Štítky kultura, Plzeň, Festival na ulici, hudba, koncert, festival, hudební skupina, klasická hudba

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Letní Festival na ulici představí hlavně místní umělce a plzeňskou kulturu  |  Kultura  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.