Počasí dnes33 °C, zítra28 °C
Sobota 29. června 2024  |  Svátek má Petr a Pavel
Bez reklam

Léto bude v Plzni patřit koncertům, tanci a dobrému jídlu

Programový mix plný hudby, tanečních rytmů i exotického jídla. To všechno čeká po celý červenec návštěvníky festivalu DEPOvLETU. Jak už název napovídá, všechny akce se uskuteční na nádvoří DEPO2015. Organizátoři doufají, že se jim podaří navázat na úspěšný loňský premiérový ročník. Kromě stand-up vystoupení komiků z pořadu Na Stojáka bude vstup na celý festival zdarma.

Nastartovat a rozhýbat po dlouhé pauze kulturní scénu. To je cílem festivalu, který odstartuje prvního července.  Program můžeme rozdělit na tři sekce: tančírny, gastroakce a koncerty, které doplní jeden stand-up večer. Organizátoři věří, že se jim pestrou nabídkou podaří oslavit všechny skupiny a generace.

Rádi bychom po dlouhé době izolace nabídli lidem možnost strávit příjemné letní večery na koncertech, ochutnávkách různých typů gastronomie, nebo u možnosti si vyzkoušet swingový parket. Akce jsou proto pro návštěvníky zdarma a není potřeba se na ně rezervovat nebo si kupovat vstupenky. Přijít na ně může kdokoli, ať už plánovaně nebo když například dostane při procházce podél řeky chuť strávit pohodový kulturní večer, samozřejmě s občerstvením,“ popisuje produkční festivalu Barbora Krákorová.

Páteční a sobotní večery ovládnou koncerty lokálních kapel. Při plánování spolupracovali organizátoři také s autory projektu Plzeňské kapely. „Z loňského ročníku jsme vybrali kapely s největším diváckým ohlasem. Tento výběr se nám pak podařilo doplnit o další zajímavá uskupení jako například o plzeňskou “skáčkovou“ legendu V3ska, pražské hudební duo teepee nebo skvělé Ill Fish,“ láká Krákorová.

Tři pondělní večery budou patřit jazzovým kapelám a tanečníkům, kteří chtějí okusit rytmy swingu. Akce není čistě jen pro zkušené tanečníky, účastnit se mohou také úplní nováčci. Gurmáni pak mohou ocenit dva gastrovečery. Jeden bude patřit asijským specialitám, které budou kuchaři podávat 22. července na večeru Ochutnej Asii. O týden později dostane svůj prostor středomořská kuchyně se specialitami z krevet či kalamár. Chybět nebude ani celodenní Steet Foof Market s populárními foodtrucky, kde budou moci návštěvníci ochutnat to nejlepší ze světové pouliční gastronomie.

Jedinou placenou akcí je pak vystoupení komiků, které mohou fanoušci znát z pořadu Na Stojáka. V Plzni vystoupí Adéla Elbel, Tomáš Matonoha a Richard Nedvěd. Na tuto akci je nutné zakoupit vstupenku. Více informací se dozvíte na depo2015.cz.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto DEPO2015

Štítky kultura, Plzeň, food festival, koncert, tančírna, DEPO2015, festival, hudební skupina, nádvoří, jídlo, tanec, Tomáš Matonoha, Adéla Elbel, Richard Nedvěd, Asie, gastronomie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Léto bude v Plzni patřit koncertům, tanci a dobrému jídlu  |  Kultura  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.