Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Balet Sněhurka přitančí z jeviště Divadla J. K. Tyla až k divákům domů

Divadlo J. K. Tyla v Plzni pokračuje v online cyklu První řada u Vás doma, díky kterému mohou diváci i v obývacím pokoji sledovat záznamy nově nastudovaných inscenacích i oblíbené tituly z repertoáru divadla. Nyní přichází řada na nejmenší diváky, kteří se mohou v neděli dopoledne těšit na taneční adaptaci slavné pohádky o Sněhurce a sedmi trpaslících.

Kdo by neznal příběh o zlé čarodějnici, sedmi trpaslících a sličné Sněhurce. Do všeobecného povědomí se tato pohádka dostala díky zpracování bratří Grimmů a celovečernímu filmu z dílny Walta Disneyho z roku 1937. „Choreografka, režisérka a autorka libreta Alena Pešková se držela předlohy bratří Grimmů, ačkoliv některé hororové scény vypustila. Hlavním motivem jejího zpracování je boj dobra se zlem, který je patrný hned od prologu,“ vysvětluje mluvčí divadla Martina Drbušková.

V hlavní roli se představí Corinne Cox, macechou jí bude Sara Aurora Antikainen a tatínkem Miroslav Hradil. V roli Prince se objeví Vittorio Borio, v roli myslivce Vojtěch Jansa. Role trpaslíků a malé Sněhurky byly svěřeny žákům z Baletní školy DJKT.

Děti z Baletní školy DJKT, foto: Martina Root

Vstupenky na představení si diváci mohou zakoupit na portále GoOut, který jim před začátkem akce pošle odkaz ke sledování záznamu. Prodej vstupenek končí se začátkem akce, což je v případě Sněhurky v neděli 18. dubna v 10.00.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Martina Root

Štítky divadlo, DJKT, kultura, Plzeň, balet, Sněhurka, Divadlo J. K. Tyl, trpaslík, Walt Disney, pohádka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Balet Sněhurka přitančí z jeviště Divadla J. K. Tyla až k divákům domů  |  Kultura  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.