Počasí dnes19 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

Když nemůžete na muzikál, přijde on za vámi. DJKT chystá online přenos přes YouTube

Zajít si večer do divadla kvůli současné situaci nemůžeme. To ale neznamená, že se už nikdy nepodíváme na čísla z úspěšných muzikálů. Právě na program 4XM nyní láká Divadlo J. K. Tyla v Plzni. Diváci budou moci už zítra sledovat přímý přenos z koncertu prostřednictvím YouTube kanálu divadla. A co uvidíte? Například písně z legendárního představení Hair i ukázky z novinky Fun Home.

Již na tuto sobotu od 19 hodin si DJKT připravilo unikátní program 4XM. Během něj diváci uvidí a hlavně uslyší písně z muzikálu Hair nebo Rent, který se odehrává v prostředí newyorských bohémů 90. let. Fanoušci se dočkají i oblíbených čísel z muzikálu Probuzení Jara a novinky Fun Home. Premiéra posledního zmíněného díla se měla odehrát na plzeňské scéně právě letos v únoru. Kvůli pandemii se ale o rok odkládá.

 „Abychom tento nezbytný krok našim divákům a fanouškům alespoň částečně vynahradili a zároveň je s u nás prozatím neznámým muzikálem Fun Home seznámili, připravili jsme koncert 4XM, během něhož vystoupí mladí členové muzikálového ansámblu za doprovodu orchestru řízeného nejen dirigentem Daliborem Bártou, ale i dosud ‚pouze‘ hercem Pavlem Režným,“ přibližuje dramaturg souboru Pavel Bár.

Koncert mohou diváci sledovat na YouTubovém kanálu divadla, představení bude mít zhruba 100 minut i s přestávkou. Pokud se divadla v nejbližší době neotevřou, budou se moci lidé takto dočkat například baletu Zkrocení zlé ženy, komedie Brouk v hlavě nebo Prodané nevěsty.

„Stále zkoušíme nejen stávající repertoár, ale také připravujeme nové premiéry. Chceme být připraveni a po uvolnění opatření být schopni co nejdříve přivítat diváky v našich hledištích, i když to bude jen pro omezený počet,“ dodal ředitel divadla Martin Otava.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto DJKT / Irena Štěrbová

Štítky kultura, divadlo, DJKT, koncert, muzikál, online přenos, Divadlo Josefa Kajetána Tyla, YouTube, Plzeň, představení, Martin Otava, Pavel Režný, Pavel Bár, Zkrocení zlé ženy, Prodaná nevěsta

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Když nemůžete na muzikál, přijde on za vámi. DJKT chystá online přenos přes YouTube  |  Kultura  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.