Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Sledovat filmy jako v kině můžete teď i z pohodlí svého obýváku

Své diváky zve plzeňské Kino Beseda každý večer do virtuálního kina. Na programu jsou aktuální snímky z projektu Moje kino LIVE, do kterého se zapojují kina z celé ČR. Projekce začínají jako živý online stream ve 20:30 hodin. Dnes večer poběží islandský film Bílý bílý den.

Filmový program se pravidelně doplňuje na www.mestanskabeseda.cz, kde se dají také zakoupit vstupenky.  Stojí 100 korun, součástí je i návod, jak se k promítání připojit.

Vládní opatření proti šíření koronaviru uzavřela kina a další prostory kulturního života. A proto se Kino Beseda opět spojilo s projektem Moje kino LIVE, aby mohlo přinášet filmy k divákům. „Promítání u vás doma jsme si vyzkoušeli už na jaře. Nyní můžete zase chodit do kina ve svém obýváku,“ vzkázal divákům Daniel Jaroš, manažer Kina Beseda. „Na každý podzimní večer máme připravený jeden film, jejich program najdete na webu Měšťanské besedy,“ doplnil.

Projekce se snaží navodit atmosféru opravdového kina, proto začínají v jeden konkrétní čas a probíhají jako živý stream. Diváci tak mohou sledovat filmy stejně jako v kině bez pauz a pozorněji. Virtuální kino je otevřené už 30 minut před začátkem, kdy mají zájemci možnost chatovat s ostatními. Po filmu pak ještě mohou společně probrat dojmy a filmové zážitky. Do chatu organizátoři posílají také zajímavosti k filmům.

Ohodnoť článek

Štítky Kino Beseda, Měšťanská beseda, virtuální kino, kino v obýváku, kino, film, Česko, Divadélko JoNáš, projekt

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sledovat filmy jako v kině můžete teď i z pohodlí svého obýváku  |  Kultura  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.