Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Úterý 14. května 2024  |  Svátek má Bonifác
Bez reklam

Festival Finále bude! A nabídne šest dnů plných filmů a premiér, roušky s sebou

Na co se mohou lidé těšit na letošním už v pořadí 33. ročníku? Na řadu nejzajímavějších českých filmů, seriálů a dokumentů. Mimo to nabídne přehlídka i řadu premiér, které přijdou uvést zajímaví hosté. Hlavním centrem dění zůstává Měšťanská beseda a přilehlé Kopeckého sady. Novinkou je nový promítací sál v nedalekém Divadle Dialog.

Letošní ročník filmového festivalu Finále Plzeň se uskuteční od 25. do 30. září. Těšit se lidé mohou na české i zahraniční snímky. O Zlatého ledňáčka se utkají v soutěžních sekcích hrané filmy, dokumenty, televizní a studentská tvorba.

„Za svou dlouhou historii toho Finále zažilo již hodně. Někdy mu nepřála politická, jindy ekonomická situace, teď to byla pandemie. Ostatně to není poprvé, co se odehraje na podzim, takové mimořádné ročníky již byly. Ale festival se vždy oklepal a diváci ho podrželi. Věřím, že tomu bude tak i tentokrát,“ říká ředitelka festivalu Eva Veruňková Košařová.

Nutná opatření - jaká?

I filmový festival se musí přizpůsobit aktuálním opatřením. Proto si vstupenky mohou zakoupit pouze registrovaní návštěvníci, a to nejlépe online. Lístky bude možné zakoupit i na místě v jednom ze dvou oddělených boxů, aby se omezila kumulace osob a zamezilo frontám. Pozor, vstupenky jsou nepřenositelné a pokud jich nakupíte víc, musíte nahlásit i své spoludiváky.

Všechny akce ve vnitřních prostorách podléhají registraci předem, a to i v případě projekcí zdarma. Před každým sálem pak budou rozmístěny stojany s desinfekcí. Přesáhne-li kapacita sálu 100 osob, budou návštěvníci neprodleně upozorněni na povinnost nasadit si roušky. Proto ji raději mějte pořád při sobě.

Kompletní program festivalu je již zveřejněn na webových stránkách film.festivalfinale.cz. Vstupenky si můžete rezervovat od 1. září.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto film.festivalfinale.cz

Štítky film, festival Finále Plzeň, snímky, projekce, soutěž, opatření, kultura, kino, festival, vstupenka, předseda vlády, Divadélko JoNáš, rouška, finále, Finále Plzeň, divadlo, česká kinematografie, filmový festival

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Festival Finále bude! A nabídne šest dnů plných filmů a premiér, roušky s  sebou  |  Kultura  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.