Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

TIPY NA VÍKEND: Neckyáda, farmářské trhy i letní kino na Kozlu

Třetí srpnový víkend nabízí spoustu akcí k vyžití. Je libo zábavnou podívanou na netradiční plavidla? Tak to rozhodně vyražte do Křimic, kde se neckyáda pojede už podvacáté. Na své si také přijdou milovníci filmu, pokračuje promítání na plzeňské náplavce i na zámku Kozel.

Neckyáda

Na křimické neckyádě se rozhodně fantazii meze nekladou. V uplynulých devatenácti ročnících mohli lidé na Mži potkat zlovolného Gargamela, obřího King Konga i anglický Big Ben. Celkem se na řeku vydalo už 220 roztodivných plavidel. Letošní ročník bude v pořadí už dvacátý! V sobotu ve 14 hodin vyrazí kolona srandovních vorů, loděk (a kdoví čeho) od mlýna v Malesicích. Cíl je pak v Křimicích u restaurace Mže. Celou akci zakončí koncert Báry Zemanové, Velvet Revolver revival a Steven Daniels.

Farmářské trhy

Sobotní dopoledne už tradičně patří farmářským trhům na náměstí Republiky. Jako každý týden tu na návštěvníky čeká řada farmářů, pěstitelů a výrobců regionálních potravin. K dostání tak bude čerstvá zelenina, ovoce, pečivo i maso nebo sýry. Trhy jsou od 8 do 12 hodin. Stánky se mění každý týden.

Tematické prohlídky města

Také v srpnu pokračují tematické prohlídky města, kde se i Plzeňák dozví mnohé o svém bydlišti. Každou sobotu od 15 hodin čeká zájemce To nejlepší z Plzně. Přesně tak se prohlídkový okruh jmenuje. Na něm se dozvíte vše o historii Plzně a jejích nejvýznamnějších památkách. Od 17 a 19 hodin se také každou sobotu konají prohlídky Za tajemstvím výzdoby plzeňských domů. Vstupenky je možné zakoupit online nebo v Turistickém informačním centru hned vedle radnice.

Kam s dětmi? Na tanec s čertem!

Prázdninové neděle v DEPO2015 patří dětem. Tentokrát tu na nejmenší diváky čeká divadelní představení Tanec s čertem a čertovy nevěsty. Marionetové pohádky s čertem, který jednou trestá lidskou hamižnost a podruhé je sám potrestán pro svou hloupost. Tajemné a veselé představení začíná v 15 hodin. O hodinu později navazuje tvořivý workshop ve Sdílených dílnách.

Vzhůru do letního kina

V sobotu můžete vyrazit na Náplavku na Radbuze, kde je od 21 hodin připraveno promítání českého snímku Poslední aristokratka. Zájemci by ale měli dorazit o něco dříve, ta nejlepší místa totiž rychle mizí. Kdo by raději promítání na zámku, ten může v sobotu vyrazit na Kozel, kde se od 21:15 chystá snímek 3Bobule.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto plzensketrhy.cz / krimice.info

Štítky víkend, tipy, Křimice, Kozel, Plzeň, divadlo, letní kino, DEPO2015, farmářský trh, náplavka, Mže, Steven Daniels, Big Ben, Gargamel, Velvet Revolver, Malesice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

TIPY NA VÍKEND: Neckyáda, farmářské trhy i letní kino na Kozlu  |  Kultura  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.