Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

TIPY NA TÝDEN: Festivalové snímky, koncerty nebo přednáška o městské zeleni

Ještě před měsícem jsme skoro ani nedoufali, že se život vrátí do starých kolejí. Ale je to tak. Spolu s tím přichází i řada akcí. Zajít si tak můžeme beze strachu do kina, na koncert nebo na přednášku.

Tady Vary

Filmový svátek v netradičním pojetí Tady Vary pokračuje i v Plzni. Do Kina Beseda vede v duchu hvězdného festivalu červený koberec. Na jaké snímky se můžeme těšit tento týden? Volná místa jsou ještě na pondělní dokument o velikánovi mezi režiséry s názvem Kubrik o Kubrikovi. Promítání začíná v 17 hodin. Hned po něm se na plátnech objeví komediální drama Emma.

úterý se v přítmí kinosálu představí další dva snímky. Francouzsko-německé drama Proxima vypráví příběh astronautky, která se chystá na roční pobyt na oběžné dráze. Následovat je bude film Zlovolné historky. Živý úvod k filmu, který získal Stříbrného medvěda za nejlepší scénář na festivalu Berlinale, se bude promítat z kina Světozor. Po filmu bude následovat online živá debata s režiséry Fabiem a Damianem D’Innocenzo.

Ve středu hodin přislíbili organizátoři návštěvu delegace ke snímku Teplouš, který vypráví příběh šestnáctiletého chlapce v prostředí jihoafrické povinné vojenské služby. Za diváky Kina Beseda přijede Martin Horyna, který je už od roku 2011 dramaturgem MFF Karlovy Vary. Večerní projekci filmu Meky, energický portrét zpěváka Miro Žbirky, doprovodí jak živý úvod z Kina Světozor, tak diskuze po skončení filmu.

Nemáte filmů dost? Co zkusit letní kino?

Pokud nemáte filmů dost můžete zkusit i letní kina. Na návštěvníky DEPO2015 čeká romantická hororová komedie  Temné stíny. Snímek režíroval Tim Burton a v hlavní roli uvidíme jeho dvorního herce Johnyho Deppa. Promítání začíná ve středu v 21 hodin.

V rámci Rokycanského kulturního léta se návštěvníci i rokycanští dočkají bohatého programu. Tím nejbližším je páteční promítání českého filmu Chlap na střídačku. Na louce za Domem dětí a mládeže se začne promítat ve 21:50.

Plzeň zelená a modrá

Další přednáška z cyklu zelená a modrá je připravena na středu 8. června v prostorách Pěstírny DEPO2015. Povídání se zaměření na důležitý prvek a tím je voda a zeleň ve městě. Souvislosti mezi krajinou, vodou, lidskou činností a klimatickými změnami představí ve svém příspěvku "Povídání o krajině a vodě" krajinářská architektka Klára Salzmann. Druhým hostem bude Jan Richtr, který se zaměří na současnou teorii a praxi při plánování a realizaci „zeleno-modrých“ prvků v našich městech.

Za zmínku stojí i koncerty, které se odehrají v rámci akce DEPOvLetu. Ty jsou tu každé úterý a pátek zcela zdarma. V úterý se představí poprocková kapela Cliché, následovat ji bude uskupení Adys. V pátek nastoupí na scénu skupina Cold Meat Party s pořádnou dávkou alternativního roku. Následovat ji budou muzikanti z Kynžvartu The Wild Roots.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Focus Features

Štítky tipy, Plzeň, akce, kina, festival, letní kino, koncert, depo2015, přednáškad, přednáška, film, kino, Miroslav Žbirka, Berlínský mezinárodní filmový festival, Johnny Depp, Tim Burton, Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary, Stříbrný medvěd

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

TIPY NA TÝDEN: Festivalové snímky, koncerty nebo přednáška o městské zeleni  |  Kultura  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.