Počasí dnes8 °C, zítra9 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Divadelní léto se muselo kvůli pandemii uskromnit, Švanda dudák ale zůstává

Kvůli koronavirové pauze museli organizátoři Divadelní léto přesunout na 8. července i zrušit nové nastudování hry Shakespeare v Hollywoodu. Snížil se počet představení i míst v hledišti. Každoročně se akce účastní 9000 návštěvníků a patří k tak k největším open air divadelním festivalům v republice.

Divadelní léto pod plzeňským létem vypukne už příští středu. Původní termín ale byl v polovině června. Jako na mnoha dalších akcích se tu výrazně podepsala koronavirová pandemie.

Vzhledem k opatřením v rámci pandemie i neustále se měnící situaci jsme se nakonec rozhodli pro nečíslované sezení ve dvou kategoriích: křesla a elevace. Oproti minulým letům, kdy jsme měli v tuto dobu vyprodáno, je zatím na všechna představení vstupenek dostatek. Zdá se, že diváci s nákupem váhají, ráda bych je proto ujistila, že uděláme vše pro jejich komfort i bezpečí. Dodržíme všechna hygienická doporučení, a navíc hrajeme na čerstvém vzduchu pod širým nebem,“ vysvětluje ředitelka Divadelního léta Marcela Mašínová.

I když se festival musel trochu uskromnit, stále na programu zůstává novinka, kterou je autorská inscenace studentů pražské DAMU „Poslední zrnko písku“. V úterý 14. července se odehraje i obnovená premiéra Švandy dudáka. V hlavní role se zde ujme Ondřej Rychlý. Nebude na to sám, zdatně sekundovat mu budou Martin Písařík, Michal Štěrba nebo Antonín Procházka. V ženských rolích vystoupí Klára Krejsová nebo Jana Kubátová.

Program letošního festivalu můžete najít na webových stránkách divadelnileto.cz, vstupenky je možné zakoupit prostřednictvím sítě GoOut. Novinkou pro letošní rok je i zóna na parkování kol. Stojany budou umístěny uvnitř oploceného areálu, kam mohou pouze diváci se vstupenkou.

Festival Divadelní léto připravuje i doprovodný program, který začne právě 8. července Improzápasem, o den později bude na programu exhibice ve slam poetry a 10. července PechaKucha Night.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto divadelnileto.cz

Štítky kultura, divadelní léto, Švanda dudák, Ondřej Rychlý, divadlo, Plzeň, léto, pandemie, vstupenka, William Shakespeare, Hollywood, představení, divadelní festival, Martin Písařík, Antonín Procházka, Divadelní fakulta Akademie múzických umění

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Divadelní léto se muselo kvůli pandemii uskromnit, Švanda dudák ale zůstává  |  Kultura  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.