Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

TIPY NA VÍKEND: Festival Tady Vary, koncerty nebo nevšední oslava narozenin hraběte Valdštejna

Počasí bude sice podle meteorologů trochu oblačné, pršet by snad nemělo. Takže ideální podmínky na výlety. Ještě nemáte plány na tento víkend? Nevadí, třeba vám poradíme v následujícím článku.

Koncerty

Ještě v pátek mohou lidé vyrazit do muzea v Nečtinech, kde je připravena vernisáž nazvaná Skvosty mezi odpadky, od 17 hodin tu navíc zahraje blues-rocková kapela The Villains. Vstupné je čistě dobrovolné, kdo přeci jen něco hodí do kasičky, ten přispěje na dobrou věc. Výtěžek totiž přispěje na Záchrannou stanici živočichů v Plzni.

U hudby zůstaneme, páteční večer můžete strávit i na nádvoří DEPO2015, tady je v rámci projektu DEPOvLETU na každý pátek připraven koncert kapel z našeho regionu. Už od 19 hodin se tu představí skupina Nízká úroveň. Rokycanská banda hraje převážně punkovou muziku, podpořenou trumpetou a nově i zobcovou flétnou. Následovat je od 21 hodin bude multižánrová kapela Pesopír. Vstupné je zdarma.

Hudební léto je v plném běhu i na Hracholuskách. V sobotu od 19 hodin zde vystoupí Wohnouti. Lístky jsou stále v prodeji.

Tady Vary

Od pátku se také rozjíždí filmová přehlídka Tady Vary, která je alternativou za zrušený filmový festival. Kina po celé republice nabídnou celkem 16 snímků. Každé promítání bude navíc doprovázet úvodní znělka a zdravice tvůrce. V pátek od 20 hodin nabídne Kino Beseda australskou komedii Než skončí léto.

Sobota bude patřit dramatům. Od 17 hodin to bude snímek Jalda, noc odpuštění. Tento vítězný film ze Sundance vnikl na motivy skutečných událostí. Od 20 hodin je pak na programu romantické drama Luxor.

Do Besedy můžete zavítat i v neděli. A to na drama Mogul, Mauglí nebo dánskou detektivku Jsme jedné krve.

Pro rodiny s dětmi

Ranč na Šídlováku si po celý víkend připravil pro děti pirátská dobrodružství. Na programu jsou bitvy na souši i na vodě, dětský koutek a další taškařice.

V sobotu se připravte na cestování časem. Píše se totiž rok 1871, hrabě Arnošt Valdštejn, majitel zámku Kozel, slaví své 50. narozeniny. Pogratulovat mu přijdou vojáci, ruský kníže Megalgorov, tanečnice, muzikanti nebo šermíři. Nebude chybět ani ukázka jezdeckého umění a výcviku vojska. Dokonce se dostaví i Emil Škoda, aby předvedl své parní stroje. Oslava narozenin začíná už v 10 hodin a potrvá i v neděli.

Fandové sportu mohou vyrazit v sobotu do Tlučné. Na místním hřišti se koná fotbalové odpoledne. Na trávníku se potká například tým Staré gardy FC Viktoria Plzeň s týmem bývalých i současných prvoligových fotbalistů i hokejistů. První výkop začíná ve 12 hodin.

Udělat si výlet na hrad Rabí můžete v neděli, kdy je zde na programu loutkové představení „Rabský floutek“. Severská pohádka vypráví o princi zakletém v ledního medvěda, který se potuluje krajinou a hledá cestu k osvobození. Představení začíná v 15 hodin v hradní konírně.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto slavnostnakozlu.cz

Štítky Tipy na víkend, akce, koncerty, divadlo, kultura, Plzeň, Kozel, Rabí, narozeniny, hudební skupina, koncert, slavnost, Emil Škoda, Sundance Film Festival, Nečtiny, FC Viktoria Plzeň, Mauglí, výlet

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

TIPY NA VÍKEND: Festival Tady Vary, koncerty nebo nevšední oslava narozenin hraběte Valdštejna  |  Kultura  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.