Počasí dnes23 °C, zítra23 °C
Středa 1. května 2024  |  Svátek má Svátek práce
Bez reklam

Festival světla Blik Blik se mění na Digitální hřiště

Oblíbený festival světla Blik Blik mění pro letošní rok svou podobu. Kvůli pandemii se pořadatelé rozhodli pro interaktivní výstavu nazvanou Digitální hřiště. To se veřejnosti zpřístupní už 2. července. Tím, že bude expozice v zatemnělé hale se naskytují se nové možnosti, které jsou v otevřeném prostoru jinak nerealizovatelné.

Během loňského ročníku zavítalo na festival světla 50 tisíc lidí. Z důvodu pandemie a stále platných opatření se proto pořadatelé rozhodli festival pro tento rok pozměnit. Tentokrát se nerozsvítí ulice města, ale přímo prostory bývalé autobusové haly.

„Vše, co jsme brali jako samozřejmost, přestalo platit jako mávnutím kouzelného proutku. To samé platí i pro festival světla Blik Blik. Vzhledem ke všem okolnostem se ale nemůže uskutečnit. Proto jsme se rozhodli jednat a vytvořit soubor světelných a multimediálních instalací ve formátu digitálního hřiště, které připraví divákům zcela nový zážitek,“ uvedl programový ředitel DEPO2015 Jan Štěpán.

Hřiště vznikne v autobusové hale. Ta se pyšní rozlohou téměř 770 metrů čtverečních, poskytne tak dostatek prostoru pro několik instalací. Tématem celé výstavy je hra se světlem a zvukem. Vše bude interaktivní a návštěvníci si tak budou moci na exponáty opravdu sáhnout.

„Jednou z instalací bude například možnost vytvářet světelné ohňostroje pomocí lidského pohybu, nebo expozice, kde se návštěvníci stanou zachránci planety Země. Příkladem dalších unikátních instalací je analogová psí bouda s digitálním obranářem uvnitř, laserová prolézačka, hry s UV světlem, světelné malování, nebo ultra velká a zářivá člověčí pocta veleznámé hře – Člověče, nezlob se!,“ vyjmenoval Štěpán.

Zkrátka jde přece o hřiště. To bude přístupné od 2. července do 23. srpna. Více o digitálním hřišti a o cenách vstupného se dočtete na webu DEPO2015.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto DEPO2015

Štítky Blik Blik, festival světla, DEPO2015, koronavirus, kultura, akce, festival, instalace, výstava, Jan Štěpán, pandemie, Země

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Festival světla Blik Blik se mění na Digitální hřiště  |  Kultura  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.