Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Do soutěže o Stavbu roku Plzeňského kraje se letos hlásí 37 staveb

Do letošního ročníku soutěže Stavba roku Plzeňského kraje se přihlásilo 37 staveb, rekonstrukcí budov, sportovišť, veřejných prostor či dopravních staveb. Počet přihlášených je nejvyšší za osm posledních let. Vítězové 17. ročníku budou vyhlášeni v září.

Kvůli opatřením proti šíření koronaviru pořadatelé prodloužili termín pro podání přihlášek. O ocenění v sedmi kategoriích se uchází o pět staveb více než loni, sdělil předseda odborné poroty soutěže, vedoucí krajského odboru regionálního rozvoje Miloslav Michalec.

S přihlášenými stavbami se po uzávěrce seznámila sedmičlenná odborná porota složená z architektů, stavebních inženýrů a techniků. Porotci všechny přihlášené stavby navštíví a rozhodnou o nominacích na titul Stavba roku Plzeňského kraje za rok 2019. Nominované stavby se budou ucházet také o Cenu hejtmana Plzeňského kraje, Cenu primátora města Plzně, Cenu Krajské hospodářské komory Plzeňského kraje nebo Cenu Svazu podnikatelů ve stavebnictví. Nominace budou zveřejněny 1. července a v internetovém hlasování bude moci o jedné z cen rozhodovat i veřejnost.

O titul se uchází například novostavby obytných a kancelářských budov v Plzni, přístavba pavilonu mateřské školy v Rokycanech, knihovna ve Spáleném Poříčí, rekonstrukce barokního jezuitského refektáře v Klatovech, dům s pečovatelskými byty pro seniory ve Spáleném Poříčí, špitální kaple svatého Jana Nepomuckého ve Stodu, v Domažlicích rekonstrukce spojovacího průchodu mezi budovami gymnázia a opravený bazén.

V kategorii dopravních staveb je mezi přihlášenými například rekonstrukce železničního mostu u Pňovan, v kategorii sportovních a volnočasových staveb je přihlášena autobusová čekárna v Němčovicích ve tvaru pařezové chaloupky z televizního večerníčku nebo úprava náplavky řeky Radbuzy v Plzni. Seznam přihlášených staveb je na www.stavbarokupk.cz.

Loni uspěla například přístavba školní družiny v Plzni - Újezdu, modernizace trati Rokycany - Plzeň nebo obnova Lobezského parku v Plzni.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto KÚPK

Štítky Stavba roku, soutěž, stavby, architektura, Plzeňský, Plzeňský kraj, rekonstrukce, Plzeň, Hospodářská komora, Jan Nepomucký, Rokycany, Spálené Poříčí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do soutěže o Stavbu roku Plzeňského kraje se letos hlásí 37 staveb  |  Kultura  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.