Počasí dnes13 °C, zítra17 °C
Středa 8. května 2024  |  Svátek má Statní svátek
Bez reklam

Karlovarský filmový festival přijede do Plzně, nabídne hned několik evropských premiér

Karlovarský filmový festival přijede do Plzně a nabídne hned 16 filmů. Kvůli opatření proti šíření koronaviru se letos svátek filmových fanoušků neuskuteční v takovém formátu, jak jsou zvyklí. I proto projekt TADY VARY doručí snímky divákům až do jejich kin. A to ve stejném termínu jako měl být původní festival, tedy 3. až 11. července.

Přehlídka TADY VARY dorazí letos do Kina Beseda v Plzni. Ta se tak na několik dní promění na festivalové kino včetně výzdoby a nebudou chybět ani živé přenosy úvodů před filmy. PO některých z nich je také připravena online debata s tvůrci. Vstupenky jsou již v prodeji.

„Přehlídka TADY VARY nabídne v Kině Beseda celkem 16 filmů během 9 dnů. Do výběru zařadili dramaturgové MFF Karlovy Vary výrazné snímky, které zaznamenaly mimořádný ohlas na festivalech od loňského podzimu do letošního Berlinale,“ uvedla Hana Kulawiaková z Měšťanské Besedy.

Na plátnech kin budou vůbec poprvé v Evropě uvedeny tři tituly z letošního festivalu Sundance. A to drama “Luxor“, mexický thriller “Bez zvláštních znamení“ a chilský snímek “Tajný agent“.  Divákům se ve své premiéře představí také filmový portrét Miro Žbirky “Meky“, který natočil držitel Českého lva Šimon Šafránek.

 „Promítání proběhnou ve festivalovém duchu, budou doplněna úvody přenášenými do sálu i zapojením tvůrců do debat,“ řekl Daniel Jaroš, manažer Kina Beseda. „V této době, kdy byla řada producentů a filmových distributorů nucena posunout premiéry domácích i zahraničních filmů, můžeme díky přehlídce TADY VARY nabídnout publiku Kina Beseda zajímavou programovou alternativu,“ dodal.

55. ročník MFF Karlovy Vary se tak odsouvá na příští rok.  „Protože v letošním roce s ohledem na situaci nemohou diváci na festival do Karlových Varů, rozhodli jsme se, že přivezeme alespoň část festivalu za nimi. Je to takové naše poděkování návštěvníkům, hostům a filmovým nadšencům, kteří každoročně vytvářejí ve Varech skvělou festivalovou atmosféru. Věřím, že se nám společně podaří nabídnout divákům nejen skvělé filmy, ale i kousek tradiční festivalové nálady,“ řekl prezident MFF Karlovy Vary Jiří Bartoška.

Kino Beseda se po dobu přehlídky promění ve festivalové kino s vlastní festivalovou výzdobou. Ve spolupráci s organizátory MFF Karlovy Vary nyní plánuje umístění červeného koberce a fotostěny. Program je pro všechna promítání stejný. Nalézr jej můžete na stránkách festivalu

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Photo © Bontonfilm

Štítky kviff, filmový festival, Karlovy Vary, filmy, premiéra, kino, Beseda, festival, Plzeň, film, Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary, Omroepvereniging VARA, Miroslav Žbirka, Berlínský mezinárodní filmový festival, Sundance Film Festival, Jiří Bartoška

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlovarský filmový festival přijede do Plzně, nabídne hned několik evropských premiér  |  Kultura  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.