Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Tematické prohlídky kostýmovaných průvodců jsou zpět, připraveny jsou i dvě nové trasy

První trasa, kterou se turisté vydají, poodhalí tajemství výzdoby historických domů. Druhá prohlídka nabídne procházku židovskou Plzní. Stále zůstávají i prohlídky na téma plzeňských bájí a pověstí, které jsou populární hlavně mezi dětmi.

Během letní sezóny se už tradičně mohou lidé setkávat s tematicky oděnými průvodci. Témata prohlídek se pravidelně obměňují. I letos budou moci zájemci vybírat hned ze tří okruhů, z nichž dva jsou úplnou novinkou.

Tentokrát bychom rádi účastníky přiměli více se rozhlédnout kolem sebe, zvednout hlavu a obdivovat krásu sgrafit a další výzdoby historických domů v centru Plzně. Pojí se s nimi řada příběhů a zajímavostí, o kterých málokdo ví,“ vysvětluje Jaroslava Panušková, která má v organizaci Plzeň – TURISMUS přípravu prohlídek na starost.

Návštěvníci tak si tak s komentářem průvodce například prohlédnout sgrafita od Mikoláše Alše, která v Plzni zdobí řadu domů v širším centru města. Během prohlídky se zaměří také na domovní znamení a další výzdobu nejen na fasádách. Dozvědí se, kde se v Plzni nachází domy U Božího oka, Černého orla, Zlatého růžence, Bílého jednorožce nebo Dvou klíčů.

Druhá novinka provede turisty židovskou Plzní. Ti se tak podívají do Staré synagogy nebo do jednoho z interiérů, které ve městě před druhou světovou válkou navrhl pro židovské majitele slavní architekt Adolf Loos.

Kromě nových okruhů se zejména děti mohou těšit na prohlídky plné plzeňských bájí a pověstí. Letos je tajemnými příběhy provede víla Plzeňka. Dozvědí se nejen, jak se do městského znaku dostal velbloud, ale třeba i proč katedrálu postavili čerti a ne zedníci nebo kde se po Plzni potuluje bezhlavý rytíř. Na dětské účastníky, kterým se podaří během prohlídky úspěšně vyplnit kvíz, čeká malá odměna,“ doplňuje Jaroslava Panušková.

Prohlídky jsou naplánované od poloviny června až do začátku září. Vstupenky jsou už v prodeji, a to online prostřednictvím Plzeňské vstupenky nebo osobně v Turistickém informačním centru vedle radnice.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Plzeň - Turismus

Štítky turismus, prohlídky, Plzeň, architektura, synagoga, průvodce, historický dům, Mikoláš Aleš, druhá světová válka, Adolf Loos

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tematické prohlídky kostýmovaných průvodců jsou zpět, připraveny jsou i dvě nové trasy  |  Kultura  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.