Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Chybí vám návštěva kina? Filmy můžete sledovat z pohodlí svého auta v DEPO2015

Produkce filmového festivalu Finále Plzeň se spojila s produkcí kulturního centra DEPO2015 a výsledkem je Autodepokino. Projekt reaguje na nepříznivou situaci v kultuře a veřejnosti tak chce nabídnout dříve tak normální a oblíbený zážitek, jako je společná návštěva kina.

Promítat se bude na parkovišti v areálu DEPO2015 na LED obrazovku širokou 12 metrů, ve zvukovém formátu Silent Disco, který zaručuje největší možnou kvalitu projekce, co se týká velikosti, kvality obrazu a zvuku. Každé auto dostane vlastní přijímač na zvuk.

„Situace, která nastala v polovině března se výrazně dotkla nejen festivalu Finále Plzeň, jenž jsme byli nuceni přesunout na konec září, ale kin a filmů obecně. Jsem proto velice ráda, že jsme se mohli podílet na dramaturgii autokina v areálu DEPO2015 v Plzni,“ uvedla ředitelka festivalu Eva Veruňková Košařová. Kromě českých filmů s diváckým potenciálem budou k vidění i filmy z produkce USA, kde se autokina zrodila.

„Jsme rádi, že můžeme v této, pro kulturu nelehké době, nabídnout pro Plzeňské diváky tento zajímavý formát projekcí.  Pro diváky to navíc bude jedna z prvních příjemných možností se opět setkat s kinem a vůbec s kulturou mimo svůj domov. Doufáme, že tento netradiční formát bude mít u diváků úspěch a podaří se nám alespoň takto omezeně nastartovat veřejné kulturní produkce,“ konstatoval za DEPO2015 programový ředitel Jan Štěpán.

Diváci se mohou těšit na promítání těchto snímků: Vlastníci, Joker, Tenkrát v Hollywoodu, Příliš osobní známost, Rivalové, Poslední aristokratka, Rambo – Poslední krev. Promítání začne ve čtvrtek filmem Rivalové a od pátka do neděle poběží vždy dva filmy denně, odpoledne a večer.

Cena vstupenek je 390 korun za auto v předprodeji a 450 Kč na místě. Součástí vstupenky je také malé občerstvení. Počet lidí v autě je libovolný a nabízí se tak možnost sdílet zážitek s rodinou nebo s přáteli a cenu vstupenky tím zvýhodnit. Speciální akce platí pro řidiče veteránů, starších nad 30 let. Ti mají cenu vstupenky za 200 kornu. Kapacita areálu je 120 aut na jedno promítání. Na místě bude připravena možnost využít občerstvení s bezpečným roznosem přímo do vozu a také WC uvnitř budovy.

Ohodnoť článek

Foto DEPO2015

Štítky autokino, filmy, DEPO2015, filmový festival, Finále Plzeň, kino, kultura, vstupenka, film, návštěva, kulturní dům, Jan Štěpán, USA, festival, Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Chybí vám návštěva kina? Filmy můžete sledovat z pohodlí svého auta v DEPO2015  |  Kultura  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.