Počasí dnes14 °C, zítra12 °C
Sobota 28. září 2024  |  Svátek má Václav
Bez reklam

Oblíbený festival Náplavka k světu se poprvé přesune do Doubravky k řece Úslavě

Na novém místě a v novém termínu se letos v létě odehraje plzeňský multižánrový festival Náplavka k světu, který každoročně oživuje náplavku některé z řek. Dvanáctý ročník se posune z centra města do čtvrti Doubravka k řece Úslavě. Akce, která láká tisíce návštěvníků, nabídne i letos koncerty, tančírny, promítání, jógu nebo program pro děti, a to 23. srpna do 14. září.

"Doubravka, čtvrť připojená k Plzni roku 1924, letos slaví 100 let od svého vzniku. K narozeninám si kromě našeho festivalu nadělila i odstranění zpustlé budovy Carimexu. Tenhle prostor poblíž Úslavy právě kvůli téhle nevzhledné černé stavbě dlouhé roky strádal, a my ho moc rádi pomůžeme oživit, aby byl zase k světu," řekla Lucie Chmelíková z pořádajícího spolku k světu. Festival tak letos změnil místo a přesunul se na pozdější termín, zachovává ale svůj koncept, kdy každý den v týdnu náleží jednomu žánru nebo typu akce. "Pondělí budou patřit promítání, v úterý se bude na náplavce tančit, ve středu břeh rozehraje DJ a od čtvrtka do soboty koncerty," uvedla Chmelíková.

Festivalovým prostorem se stane Letenské nábřeží, kde mezi mosty přes Rokycanskou a Těšínskou ulici vzniknou tři zóny. "Trochu netradičně začneme proti proudu, od mostu v Těšínské ulici, kde se bude odehrávat hlavní program a návštěvníci zde najdou kromě občerstvení a informačního koutku i první pomoc. Hlavním lákadlem střední části náplavky bude pojízdná Sauna k světu, kterou jsme loni otestovali na soutoku," uvedla Chmelíková. Třetí část bude patřit kreativní zóně, hřišti s herními prvky pro malé i velké a půjčovně lodí, letos doplněné o paddleboardy. Program nabídne například vystoupení skupiny Showtime, koncert pop-rockové kapely Geronimo, program pro děti i historický šerm.

"Letenské nábřeží má bohatou historii spojenou s rozvojem Doubravky a je klíčovým prvkem v jejím příběhu, proto jsem moc rád, že se letošní Náplavka k světu přesune právě sem," uvedl starosta obvodu Plzeň 4 Doubravka Tomáš Soukup (ANO). Festival podle něj podpoří lokální podniky a podnikatele, kteří tvoří jádro místní komunity. O občerstvení se tak postarají doubravecké kavárny, vinotéky a další podniky jako například minipivovar z části Újezd, která je rovněž součástí obvodu.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Náplavka k světu

Štítky Náplavka k světu, festival, nové místo, multižánrový festival

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Oblíbený festival Náplavka k světu se poprvé přesune do Doubravky k řece Úslavě  |  Kultura  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.