Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Neděle 16. června 2024  |  Svátek má Zbyněk
Bez reklam

Kultovní seriál Pan Tau proslavil i město Domažlice, teď se tam bude natáčet část dokumentu o jeho tvůrci

Legendární Pan Tau ve své buřince, karafiátem v klopě, starosvětským oblekem a deštníkem, proslavil město Domažlice v mnoha zemích světa. Právě v chodské metropoli se totiž natáčela jedna řada seriálu o Panu Tau. Teď vznikne dokument o Jindřichu Polákovi, který je režisérem seriálu Pan Tau. Natáčet se bude i v Domažlicích.

Radní Plzeňského kraje schválili podporu ve výši 150 tisíc korun pro Českou televizi na výrobu dokumentu o Jindřichu Polákovi. Vedle seriálu o Panu Tau režíroval například i kultovní Návštěvníky. Pod pracovním názvem Návštěvník Jindřich Polák vznikne dokument mapující výraznou osobnost samotného režiséra, spolutvůrce fenoménu specifického žánru dětské fantasy.

„V připravovaném filmu budou vůbec poprvé použity osobní archivy, které dodají dílu unikátnost a exkluzivitu. Zároveň budou natočeny i rozhovory s klíčovými osobnostmi, které s Jindřichem Polákem spolupracovaly. Film také přiblíží místa natáčení nadčasových seriálů. Dokument se bude natáčet také v našem kraji, jelikož jedna řada seriálu Pan Tau se natáčela v Domažlicích,“ vysvětluje radní pro oblast kultury, památkové péče a cestovního ruchu Libor Picka (STAN). Dokument bude dokončen v květnu příštího roku, autorem scénáře a režisérem je Jakub Skalický.

Při natáčení Pana Tau v Domažlicích využili filmaři zejména domažlické náměstí, jeho podloubí, ale i přilehlé ulice. Natáčelo se také v Branské ulici nebo u bývalého Hotelu Slávie.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com, Youtube

Štítky Pan Tau, Jindřich Polák, dokument o režisérovi, kraj podpoří film, podpora od kraje

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kultovní seriál Pan Tau proslavil i město Domažlice, teď se tam bude natáčet část dokumentu o jeho tvůrci  |  Kultura  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.