Počasí dnes9 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Pátý festival dronů v Plzni nabídne v květnu přednášky i závody

Už popáté se uskuteční v Plzni největší festival bezpilotního létání v České republice Dronfest. V městském technologickém parku v Cukrovarské ulici nabídne o posledním květnovém víkendu veletrh dronů, přednášky, letecké ukázky nebo závody v takzvaném FPV létání s drony (first person view), kdy závodníci soutěží s brýlemi, v nichž vidí projekci z kamery umístěné na dronu. Účast potvrdily tři desítky vystavovatelů, odborníků z řad výrobců a prodejců dronů, zástupců akademické sféry či různých zájmových uskupení, sdělil primátorův technický náměstek Pavel Šindelář (ODS).

"Moc nás těší, že se vystavovatelé na Dronfest rádi vracejí a přibývají noví zájemci. Finální sestavu volíme vždy tak, aby si každý přišel na své - od laiků po technicky zdatné návštěvníky," řekl.

Akci připravuje městská organizace Správa informačních technologií (SIT) města Plzně, která vlastní flotilu dronů a pomáhá s nimi i hasičům či policii. "Každoročně se snažíme sbírat ohlasy diváků a zařazujeme do programu takové vstupy, o které byl největší zájem nebo které by si lidé přáli do budoucna vidět. Letos tak například posilujeme přednášky na téma cestování s drony," řekl ředitel SIT Luděk Šantora. Kromě jiných vystoupí Lukáš Socha z projektu Zikmund 100 - po stopách Zikmunda a Hanzelky, mladý záchranář na cestách Marek Balicki nebo autor Travel Bible Matouš Vinš. V přednáškách zazní vyhledávané téma legislativy spojené s drony.

Novinka se týká i FPV závodů s malými velmi rychlými drony v jediné městské FPV aréně v Česku. "Letos jsme se rozhodli, že registraci rozšíříme i pro zahraniční účastníky, takže by závody mohly dostat opět nový rozměr," doplnil Tomáš Cholinský ze SIT.

Součástí doprovodného programu budou nově závody vodíkových autíček nebo tradiční soutěž FotkaFilm, v níž soutěží lidé, kteří pomocí dronů umí pořizovat zajímavé fotografie a videa. Přihlásit se může kdokoliv kromě profesionálních pilotů do 20. dubna na webových stránkách www.dronfest.cz.

Autoři | Foto facebook.com

Štítky ČR, hobby, letectví, drony, Plzeň, dron, přednáška, Česko, ODS, Pavel Šindelář, festival, Bible, Marek Balicki

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pátý festival dronů v Plzni nabídne v květnu přednášky i závody  |  Kultura  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.