Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Multižánrový Festival na ulici rozezní centrum města, lidem se představí více než 100 kapel na pěti scénách

Západočeská metropole už tento pátek 18. srpna ožije devítidenním multižánrovým festivalem, který letos slaví kulaté výročí. Program je velmi pestrý a slibuje zábavu pro všechny věkové kategorie. Kromě hudebních vystoupení nabízí organizátoři také například divadelní představení pro děti, taneční workshopy i čtení na ulici. Vstup na festival je zdarma.

Letošní ročník opět bude na náměstí Republiky, U Branky, v Proluce, v Zach´s Pubu a Anděl Music Baru. „Jsme rádi, že můžeme letos s festivalem oslavit jeho významný 30. ročník. Myšlenku návratu ke kořenům v posledních ročnících návštěvníci velmi oceňují – stejně jako v začátcích festivalu, i nyní je srpen v podstatě oslavou plzeňské hudební scény,“ říká Lukáš Krásný za pořadatelskou Agenturu Nashledanou.

„Festival na ulici je jedním z největších open air městských festivalů v republice. Díky podpoře města Plzeň je pro veřejnost zdarma. Během devíti dnů na několik scénách ožije centrum města nejen hudebním děním, ale i bohatým doprovodným programem. I letos je zaměřen na podporu regionální kulturní scény,“ uvedla radní města pro oblast kultury a památkové péče Eliška Bartáková (ANO).

 Zazní folk, country, bluegrass, ale i metal a vážná hudba

Slavnostní zahájení festivalu se koná v pátek 18. srpna v 18:45 hodin u katedrály sv. Bartoloměje. Následující dny se veřejnosti představí celá řada začínajících plzeňských kapel. Také velkou část headlinerů tvoří umělci pocházejících z Plzně. Na scénách vystoupí například Lucie revival, Děda Mládek Illegal Band, Znouzecnost, V3Ska nebo Semtex. Kapel a interpretů bude ale více než stovka a je tak opravdu z čeho vybírat.

I letos se návštěvníci mohou těšit na další speciální open air projekt. Koncert filmových melodií pod názvem Hollywood s Plzeňskou filharmonií proběhne na náměstí Republiky v neděli 20.srpna od 20:00.

Rodiny s dětmi budou moci vyrazit do Proluky, kde každý den od 15:00 začne program pro děti v podobě divadelních pohádek a interaktivních vystoupení. Stejně jako v loňském roce, i letos milovníci tance ocení každodenní workshopy a lekce ve Smetanových sadech vždy od 15:00.

„Letošní novinkou je Čtení na ulici, které začíná ve středu 23. srpna v Beer Café Francis na Náměstí Republiky. Každý večer od 19 hodin až do konce festivalu se návštěvníci budou moci seznámit se zajímavými knihami a jejich autory či překladateli,“ dodávají organizátoři. Více o programu najdete na webových stránkách festivalnaulici.cz.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Festival na ulici

Štítky kultura, koncerty, hudební festival, multižánrový festival, taneční workshop, akce pro rodiny s dětmi, festival na ulici

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Multižánrový Festival na ulici rozezní centrum města, lidem se představí více než 100 kapel na pěti scénách  |  Kultura  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.