Počasí dnes23 °C, zítra27 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Letní open-air koncert Plzeňské filharmonie se uskuteční v místě natáčení Černých baronů

PR článek

Jedinečný zážitek v podobě open-air koncertu Plzeňské filharmonie pro Zelenou horu čeká posluchače v sobotu 19. srpna od 20:00 hodin. Na návsi malebné obce Klášter u Nepomuka s výhledem na zámek Zelená Hora se rozezní hudba Glenna Millera, Jaroslava Ježka, Johna Williamse, ale také Bély Bartóka nebo Leoše Janáčka. Koncert bude řídit šéfdirigent Plzeňské filharmonie Chuhei Iwasaki, úvodním slovem bude provázet Jiří Vejvoda. 

Když přijde řeč na Zelenou horu u Nepomuka, velká část veřejnosti si jí spojí s filmovou adaptací knihy Miloslava Švandrlíka Černí baroni. Avšak byla by velká škoda vnímat toto památné místo jen takto zúženým pohledem a zapomínat na řadu fenoménů naší starší i nedávné historie, které se k němu váží.

Od roku 1992 je Zámek Zelená Hora ve vlastnictví obce Klášter, která pro něj hledá vhodné využití. V poslední době se především díky aktivitě Plzeňského kraje snad přece jen začalo blýskat na lepší časy, avšak cesta k opravě zámku a jeho plnohodnotnému otevření bude velmi náročná a dlouhá.

Plzeňská filharmonie chce svým koncertem podpořit snahy o obnovu zámku. Součástí akce je i sbírka, kterou za tímto účelem organizuje Paměť národa. Akci bude živě vysílat Česká televize na ČT Art, nad koncertem převzal záštitu hejtman Plzeňského kraje Rudolf Špoták.

„Posluchači jsou samozřejmě srdečně zváni na tuto výjimečnou akci. Udělejte si výlet, spojte ho s krásným kulturním zážitkem a zároveň podpořte obnovu zámku Zelená Hora. Vstupenky lze zakoupit na všech prodejních místech Plzeňské vstupenky nebo on-line,“ zve PR manažer Plzeňské filharmonie Michal Karban.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Michal Karban, Patrick Marek, Ivan Malý

Štítky Plzeňské filharmonie, koncert pro Zelenou horu, Zelená hora, Klášter, Nepomuk, šéfdirigent Plzeňské filharmonie Chuhei Iwasaki

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Letní open-air koncert Plzeňské filharmonie se uskuteční v místě natáčení Černých baronů  |  Kultura  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.