Počasí dnes23 °C, zítra27 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

SOUTĚŽ: Vyhrajte vstupenky na rodinný koncert Dvořák cestovatel

PR článek

V rámci festivalu Smetanovské dny Plzeňská filharmonie připravila úspěšný interaktivní koncert pro rodiny s dětmi. Představení "Dvořák cestovatel" nabídne v neděli 12. března odpoledne v Měšťanské besedě setkání skladatelů Edvarda Griega (Svatopluk Schuller) a Antonína Dvořáka (Zbyněk Fric). Posluchači uslyší průřez dílem tohoto českého velikána, a dokonce se bude i tančit. Na tento pořad nabízí filharmonie zvýhodněné rodinné vstupné. O lístky si můžete s námi také zasoutěžit, stačí správně odpovědět na jednoduchou otázku.

Koncert pro rodiny s dětmi, ale nejen ty

V loňském roce uplynulo právě 130 let od legendárního odjezdu Antonína Dvořáka na jednu z nejproslulejších cest v dějinách hudby, která přinesla řadu skladeb, jejichž věhlas se dá právem označit za světový.  Nejproslulejší český hudební skladatelel v letech 1892 až 1895 pobýval ve Spojených státech amerických. Pro tuto příležitost připravila Plzeňská filharmonie zábavně naučný hudebně dramatický pořad o zajímavostech z Dvořákova cestovatelského života.

Málokdo například ví, že byl devětkrát v Anglii, že kromě USA pobýval v Německu, Belgii, Rakousku, Rusku či Maďarsku. Posluchači se dozví, jak se na svých cestách za větší slávou české hudby cítil, co prožíval, co dirigoval. Pořad Plzeňská filharmonie opakuje v Plzni po velkém úspěchu Dvořáka cestovatele na festivalu Dvořákova Praha v roce 2022. V hlavní roli se představí Svatopluk Schuller a Zbyněk Fric, diriguje Chuhei Iwasaki.

Na tento pořad nabízí Plzeňská filharmonie  zvýhodněné rodinné vstupné za 1 000 Kč (2 dospělí + 2 děti / 1 dospělý + 3 děti).

Soutěž s Plzeňskou Drbnou byla ukončena. Vstupenky získává: Václav Hubička a Eliška Němečková. Gratulujeme! 

Ohodnoť článek

Štítky kultura, soutěž, Plzeňská filharmonie, Dvořák cestovatel, rodinný program, Antonín Dvořák, Smetanovské dny

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

SOUTĚŽ: Vyhrajte vstupenky na rodinný koncert Dvořák cestovatel  |  Kultura  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.