Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Skončila oprava povrchu na přivaděči k D5 u Kyšic, technika se na místo vrátí zase v dubnu

Plzeňské Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) ukončí ještě do konce prázdnin svou největší letošní opravu, kterou je rekonstrukce povrchů bezmála tříkilometrového úseku silnice I/26 u Kyšic za Plzní na čtyřproudém přivaděči k dálnici D5. Opravovaný úsek na příjezdu od Plzně bude opět průjezdný bez větších omezení.

„Technika se na stavbu opět vrátí v dubnu příštího roku, kdy budou stavební práce pokračovat opravou druhého pásu silnice I/26 ve směru z Plzně. Do té doby se v řešeném úseku mohou vyskytovat místní drobná omezení z důvodů údržbových prací na vozovce,“ informoval mluvčí ŘSD Adam Koloušek.

Silnice se potýkala s nerovnostmi, které způsobilo převážně nestabilní podloží. Součástí opravy byla i výměna krytových vrstev na mimoúrovňových křižovatkách Kyšice a Ejpovice. Kompletní sanace nerovností silnice z druhé poloviny 90. let by měla skončit příští rok. „Podloží se musí zcela vyměnit, takže celé násypové těleso a všechny vrstvy komunikace se musí dělat znovu," dodal ředitel plzeňského ŘSD Miroslav Blabol.

Kvůli výměně povrchu nebyla nutná úplná uzavírka komunikace. Provoz na hlavním tahu vedl vždy alespoň jedním jízdním pruhem v každém směru. Celkově tato akce vyjde na 237 milionů korun.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Ředitelství silnic a dálnic

Štítky výměna povrchu, ŘSD, dálniční přivaděč, D5, Kyšice, I/26, doprava, dopravní omezení, oprava, silnice, Plzeň, Ředitelství silnic a dálnic, Dálnice D5, Ejpovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Skončila oprava povrchu na přivaděči k D5 u Kyšic, technika se na místo vrátí zase v dubnu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.