Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Silničáři startují opravu komunikace I/19 v Nezvěsticích na Plzeňsku. Je rozdělena do tří etap

Série letních oprav silnic a dopravních omezení v okolí Plzně zdaleka nekončí. Od pondělí 22. srpna se začíná opravovat komunikace I/19 v rámci plánované akce I/19 Nezvěstice. Samotná oprava průtahu obcí Nezvěstice na jižním Plzeňsku je rozdělena do tří etap, které budou probíhat po dobu tří stavebních sezón.

„V letošním roce a během následujícího jara bude realizována oprava komunikace na zhruba 600 metrech v centrální části obce. Mimo rekonstrukce povrchu vozovky bude dále součástí stavebních prací například úprava chodníků, veřejného osvětlení, přeložka kanalizace a novostavba parkoviště v centru obce,“ uvedl Adam Koloušek z týmu komunikace Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD).

V následujícím roce se bude opravovat komunikace na okraji obce až k železničnímu přejezdu. V roce 2024 pak dojde hlavně k realizace nové okružní křižovatky na příjezdu do Nezvěstic ve směru od Plzně. Celková délka opravy silnice I/19 v řešeném úseku je téměř 1200 metrů. Úprava vozovky v místě podjezdu pod železniční tratí je z rekonstruovaného úseku vyjmuta.

„Po dobu stavby bude hlavní tah i nadále s omezeními průjezdný. Oprava bude prováděna po polovinách a provoz bude v místě prací veden jedním jízdním pruhem kyvadlově. Jedná se o stavbu za cenu 89,6 mil. Kč bez DPH,“ dodal Adam Koloušek.

Ohodnoť článek

Foto Ředitelství silnici a dálnic ŘSD

Štítky oprava silnice, Nezvěstice, kyvadlový provoz, oprava, Plzeňský kraj, Plzeň, Ředitelství silnic a dálnic

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Silničáři startují opravu komunikace I/19 v Nezvěsticích na Plzeňsku. Je rozdělena do tří etap  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.