Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Mladý motorkář nepřežil střet s osobním vozem, jedná se již o pátou oběť nehod v tomto týdnu

Srpen se nese ve znamení tragických dopravních nehod. Pouhý jeden den po strašlivém střetu kamionu s osobním autem, kde umíraly i malé děti, přišla další smutná zpráva. Na křižovatce u Nové Hospody se srazila motorka s osobním autem. O život mladíka bojovali záchranáři, kteří ho 30 minut resuscitovali. Bohužel neúspěšně.

Všechny záchranné složky vyjížděly k nehodě u sjezdu dálnice D5 nedaleko Nové Hospody. Podle prvotních informací došlo ke srážce motocyklu a osobního vozu, přičemž motorkář utrpěl velmi vážná zranění.

„Na místě zasahovaly pozemní posádky oblasti Tachov a Letecká záchranná služba Líně. Po 30 minutách trvající kardiopulmonální resuscitace se nepovedlo obnovit životní funkce zraněného. Mladý muž na místě svým zraněním podlehl,“ informovala mluvčí krajské záchranky Mária Svobodová. Přesnou příčinu a okolnosti nehody odhalí až další vyšetřování. „Alkohol byl u řidičky osobního vozidla vyloučen dechovou zkouškou. Řidička ani spolujezdec nebyli při nehodě zraněni. Dopravu na místě po celou dobu šetření nehody regulovali dopravní policisté,“ shrnula policejní mluvčí Iva Vršecká.

Tragickou nehodu na D5, při níž zahynul muž a dvě děti, zřejmě způsobila prasklá pneumatika kamionu

Příčinou nesmírně tragické nehody, při níž ve středu odpoledne zahynuli u Benešovic na Tachovsku na dálnici D5 tři lidé, byl zřejmě defekt na pneumatice kamionu. Ten vyjel přes středový pás a svodidla do protisměru, kde se střetl s osobním...

 

Tento týden to není jediná tragická nehoda, o které jsme informovali. Ve středu vyhasly na dálnici D5 tři lidské životy. Kamion na 117. kilometru dálnice prorazil svodidla, vjel do protisměru a postupně střetl se třemi osobními vozidly. Vlivem obrovského nárazu kamion zdemoloval zejména protijedoucí vůz Audi, ve kterém cestovala rodina s dětmi. Vedle dvou dětí zahynul i dospělý muž. Žena z osobního auta utrpěla těžká zranění. 

Podle očitých svědků strašlivé nehody explodovala za jízdy kamionu pneumatika. Obří stroj se v důsledku defektu stal neovladatelným. Defekt na pneumatice je i jednou z vyšetřovacích verzí policie. Jasno budou mít vyšetřovatelé až na základě vypracovaného znaleckého posudku.

Na silnici zahynul také pilot větroně, který se zřítil nedaleko rokycanského letiště. Bezmotorový letoun narazil zezadu do jedoucího auta. Posádka vozu vyvázla bez zranění, pilot na místě zemřel. Událost vyšetřují policisté i expert z Ústavu pro odborné zjišťování příčin leteckých nehod.

Tragická nehoda se odehrála dnes odpoledne poblíž rokycanského letiště na silnici č. 232 mezi Osekem a Rokycany. Zřítil se tam větroň, který zároveň narazil zezadu do projíždějícího osobního vozu. Policie potvrdila, že má událost jednu oběť na...

 

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HZS Plzeňského kraje

Štítky dopravní nehoda, smrtelná nehoda, nehoda motorkáře, úmrtí na silnicích, tragická nehoda, havárie, osobní vůz, automobil, Nová Hospoda, Audi, Tachov, Ústav pro odborné zjišťování příčin leteckých nehod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mladý motorkář nepřežil střet s osobním vozem, jedná se již o pátou oběť nehod v tomto týdnu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.