Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Opilý jezdec se zranil při nehodě elektrické tříkolky, další muž má otřes mozku po pádu z elektrokoloběžky

Stále častěji policisté a záchranáři zasahují u dopravních nehod, které mají na svědomí jezdci na elektrokoloběžkách i dalších malých dopravních prostředcích poháněných elektřinou. Na Domažlicku teď vyšetřovali policisté havárii elektrické tříkolky, kterou řídil opilý jezdec. Další muž se zranil na Rokycansku po pádu z elektrokoloběžky.

„K dopravní nehodě vyjížděli policisté na silnici II/195 k obci Klenčí pod Čerchovem na domažlicku. Směrem na obec Trhanov jel ve večerních hodinách šestačtyřicetiletý muž s elektrickou tříkolkou a na rovném úseku komunikace havaroval. Muž se podrobil dechové zkoušce, kdy přístroj naměřil 2,11 a opakovaně 2,25 promile alkoholu. Muž přiznal požití alkoholu před jízdou,“ uvedla mluvčí policie Dana Ladmanová.

Jezdec při dopravní nehodě utrpěl zranění, byl převezen do nemocnice v Domažlicích k ošetření, kde se podrobil lékařskému vyšetření i odběru krve. Odhadnutá škoda na jeho vozidle činí 1000 Kč. Policie případ vyšetřuje pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Další nehoda se stala na silnici II/233 mezi obcemi Vejvanov a Chomle na Rokycansku. „Třiačtyřicetiletý muž jel na elektrokoloběžce značky Xiaomi. Asi tři sta metrů před obcí Chomle nezvládl řízení a upadl na vozovku. Udeřil se do hlavy a se zraněním a otřesem mozku byl převezen do nemocnice. Požití alkoholických nápojů u něj bylo vyloučeno dechovou zkouškou. Na elektrokoloběžce škoda nevznikla,“ řekla policejní mluvčí Dagmar Brožová.

V souvislosti s touto nehodou je třeba zmínit, že v České republice mají osoby do 18 let povinnost nosit helmu při jízdě na koloběžce i elektrokoloběžce. Od 18 let je jízda s přilbou na dobrovolnosti a zodpovědnosti. Je to však důležitý bezpečnostní prvek, který zachraňuje životy!

Ohodnoť článek

Foto

Štítky nehoda elektrokoloběžky, nehoda elektrické tříkolky, opilý jezdec, zranění po pádu z elektrokoloběžky, havárie, tříkolka, dopravní nehoda, okres Rokycany, okres Domažlice, Klenčí pod Čerchovem, Trhanov, Xiaomi, Chomle, Domažlice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opilý jezdec se zranil při nehodě elektrické tříkolky, další muž má otřes mozku po pádu z elektrokoloběžky  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.