Počasí dnes23 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Bez levého předního kola uháněl po dálnici D5 kamion s vlekem, policejní hlídka byla v šoku

Tohle se na na našich silnicích jen tak nevidí. Bez levého předního kola na svém kamionu značky Volvo totiž uháněl po dálnici D5 čtyřiatřicetiletý cizinec! V šoku byla policejní hlídka, která na dálnici na Plzeňsku spatřila projíždět tuto soupravu hrubě porušující dopravní předpisy.

„Policisté si všimli na 70. kilometru dálnici D5 ve směru od Plzně na Prahu vozidla, které bylo hrubě technicky nezpůsobilé pro provoz na pozemních komunikacích. Nákladnímu vozidlu tovární značky Volvo, které bylo v soupravě s přívěsem, chybělo levé přední kolo,“ informovala policejní mluvčí Dagmar Brožová. Zahraniční řidič policistům sdělil, že o fatální závadě na svém automobilu věděl. „Uvedl, že jel z Líní a chtěl cestou najít nějaký autoservis, kde by mu vozidlo opravili. Dopravní policisté evidují přestupek provozovatele vozidla i řidiče vozidla, jejich jednání bude oznámeno správnímu orgánu k projednání. Policisté řidiči v rámci řešení přestupku uložili kauci ve výši 10 tisíc korun,“ uvedla policejní mluvčí.

Nejčastěji k opatření kauce přistupují policisté právě při řešení dopravních přestupků ze strany cizinců, a to pokud existuje reálná obava, že se přestupce bude správnímu řízení vyhýbat. Vždy se jedná o přestupky, které nelze projednat na místě formou uložení blokové pokuty, ale přestupek je po zadokumentování oznámen na příslušný správní úřad.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky kamion bez kola, dálnice D5, silniční kontrola, závada na vozidle, neměl přední kolo, dálnice, Volvo Cars, Plzeňský kraj, Praha, Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bez levého předního kola uháněl po dálnici D5 kamion s vlekem, policejní hlídka byla v šoku  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.