Počasí dnes23 °C, zítra23 °C
Pondělí 13. května 2024  |  Svátek má Servác
Bez reklam

Plzeňská Doubravka modernizuje parkoviště a navyšuje tak i počty parkovacích stání

Svá parkoviště modernizuje plzeňská městské část Doubravka. Nová parkovací stání vznikla v ulici U Pražské dráhy v blízkosti železniční trati a nedaleko kostela u sv. Jiří. Stalo se tak v rámci modernizace původního parkoviště, kterou za téměř tři miliony korun inicioval a zainvestoval městský obvod Plzeň 4. Investice do parkování tím ale na Čtyřce nekončí, v plánu jsou stavební úpravy v ulicích Ke sv. Jiří nebo Souběžná.

Rekonstrukce s rozšířením parkovacích stání U Pražské dráhy odstartovala letos v dubnu, hotovo bylo již v druhé polovině května. Náklady činily 2,6 milionu korun. Díky úpravám se počet parkovacích stání oproti původnímu stavu zdvojnásobil na finálních 28. Součástí úprav byla také výsadba zeleně včetně pěti stromů – jasanů. Parkoviště se nachází u vybudovaného podchodu v Potoční ulici slavnostně otevřeného na konci roku 2020.

„Věříme, že zmodernizované parkoviště potěší zejména místní obyvatele. Důvodem realizace byla i skutečnost, že se parkoviště nachází v blízkosti lokality u kostela sv. Jiří, která je často využívána pro různé kulturní a společenské akce. Právě při těchto příležitostech v ulici nárazově parkují i další řidiči, kteří pak ubírají místa zdejším rezidentům. V tuto chvíli je hotová první etapa stavebních úprav, další etapa bude realizována po opravě plynovodu v roce 2023,“ říká místostarosta městského obvodu Plzeň 4 Zdeněk Mádr (ODS).

Další parkovací místa, celkem pro 11 automobilů, vzniknou na přelomu léta a podzimu v ulici Souběžná v Lobzích a výrazně se díky úpravám v ulici Ke sv. Jiří uleví rodičům dětí docházejícím do 14. základní a 64. mateřské školy. V současnosti se rovněž projektují parkovací stání v ulicích Partyzánská, Pod Vrchem, Nad Dalmatinkou nebo v ulici U Družby.

„V ulici Ke sv. Jiří vzniknou jak klasická parkovací stání, tak parkovací stání typu K+R, která výrazně ulehčí odvoz dětí do školy a školky a v místě zvýší dopravní bezpečnost. Jedná se o zvláštní vyhrazená stání, která jsou určena pro krátkodobé zastavení. Rodiče je využijí při odvozu dětí do školy nebo naopak k jejich vyzvednutí po konci výuky. Také v rámci této investiční akce budou vysázeny nové stromy. Stavba je plánována na letní prázdniny tak, aby nedošlo k narušení výuky během školního roku,“ dodává starosta obvodu Tomáš Soukup (ANO).

Ohodnoť článek

Tisková zpráva | Foto MO Plzeň Doubravka

Štítky parkování, parkovací plocha, nová parkovací stání, modernizace parkovišť, Doubravka, městská část, Plzeň, ODS, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Plzeňská Doubravka modernizuje parkoviště a navyšuje tak i počty parkovacích stání  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.