Počasí dnes18 °C, zítra19 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Cyklistka nepřežila střet s osobním vozem, záchranáři o její život bojovali desítky minut

Vážným zraněním podlehla žena, kterou srazilo u obce Prádlo na jižním Plzeňsku osobní auto. Informovala o tom mluvčí krajské záchranky Mária Svobodová. Na místo nehody vyjížděly všechny záchranné služby včetně vrtulníku z Líní. Zdravotníci cyklistce i přes veškerou snahu už nedokázali pomoci. Podle prvotních informací žena odbočovala a vjela přímo před projíždějící vůz.

K tragické nehodě došlo dnes odpoledne na silnici II. třídy č. 230 nedaleko obce Prádlo. Podle informací policie jely po silnici dvě cyklistky, a to ve směru od Nepomuku. „Ženy zřejmě chtěly odbočit z komunikace vlevo na cestu, kdy jedna z cyklistek zastavila u krajnice, ale druhá cyklistka začala odbočovat v době, kdy již byla předjížděna vozidlem Volkswagen čtyřiadvacetiletého řidiče,“ popisuje okolnosti nehody policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Mladý řidič už nedokázal střetu zabránit a ženu srazil. „Cyklistka utrpěla velmi vážná zranění. Zdravotníci ženu 20 minut resuscitovali. I přes veškerou snahu musel zasahující lékař konstatovat úmrtí. Na místo byl povolán koroner,“ uvedla Svobodová.

Podle dopravního zpravodajství Ředitelství silnic a dálnic byla komunikace v místě nehody uzavřena. Policie řídila objízdné trasy přes Žinkovy a v opačném směru přes obec Zhůř.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto archiv HZS Jihočeského kraje

Štítky nehoda, smrtelná nehody, srážka s cyklistou, Prádlo, Nepomuk, cyklista, Plzeňský kraj, Volkswagen, Ředitelství silnic a dálnic

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cyklistka nepřežila střet s osobním vozem, záchranáři o její život bojovali desítky minut  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.