Počasí dnes20 °C, zítra18 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Speed Marathon se zaměří na příliš rychlé řidiče. Veřejnost pomáhala policii najít místa, kde se bude měřit

Na neukázněné řidiče, kteří nedodržují stanovené rychlostní limity, chystá policie ve čtvrtek 24. března kontrolní akci pod názvem Speed Marathon. Zapojit se do ní mohla i veřejnost zasláním tipů na problematická místa.

„Krajského ředitelství policie se zapojí do celoevropské kampaně na podporu zvýšení bezpečnosti na silnicích pod názvem Speed Marathon. Lidé měli možnost poslat tipy na místa, kde neukáznění řidiči nedodržují stanovené rychlostní limity. Z vytipovaných míst policisté následně vybrali taková, která občané zvolili. Přitom samozřejmě museli zohlednit to, aby na vybraných místech bylo možné s ohledem na bezpečnost řidičů i policistů, kontroly provádět,“ uvedla mluvčí policie Hana Kroftová.

Vybraná stanoviště obsadí v den konání akce policejní hlídky, které tam budou měřit rychlost projíždějících vozidel. „V Plzeňském kraji se do této akce zapojí policejní hlídky, které budou během celého dne průběžně měnit své pozice na vybraných stanovištích. Cílem této preventivní aktivity je zajistit co největší počet míst, kde se uskuteční kontrola dodržování rychlostních limitů,“ řekla policejní mluvčí.

Policisté zapojen í do akce se kromě sledování radarů na stanovištích budou věnovat i dalším činnostem k zajištění bezpečnosti a plynulosti silničního provozu, mezi které patří kontrola technického stavu vozidla, užití zádržných systémů a bezpečnostních pásů, zákazu držení hovorového zařízení, či kontrole alkoholu a jiných omamných a psychotropních látek za volantem a další.

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR / Richard Beneš

Štítky kontrolní akce, měření rychlosti, Speed Marathon, policejní akce, policejní radary, policie, Plzeňský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Speed Marathon se zaměří na příliš rychlé řidiče. Veřejnost pomáhala policii najít místa, kde se bude měřit  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.