Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Motoristy čeká zdržení na silnici I/22, silničáři začnou s opravou silnice u Kdyně na Domažlicku

Silničáři od pondělí 21. března obnoví stavební práce na opravě komunikace I/22 v rámci akce I/22 Kdyně – Brnířov na Domažlicku. Jedná se frekventovaný průtah Kdyní a Brnířovem. Motoristé musí počítat s tím, že doprava povede kyvadlově v jednom jízdním pruhu. Úplné dokončení stavebních prací je pak plánováno nejpozději v červenci letošního roku.

„Ve zhruba 1,1 km dlouhém úseku se uskuteční rekonstrukce vrstev vozovky a provede se úprava šířkového uspořádání silnice. Součástí stavby je dále úprava chodníků, autobusových zastávek, úprava odvodňovacího systému vozovky a instalace trvalého dopravního značení. Na vjezdu do obce Brnířov bude také vybudována vjezdová brána, která zajistí dodržování průjezdních rychlostí v obci,“ informoval Adam Koloušek z týmu komunikace Ředitelství silnic a dálnic ŘSD.

V minulém roce už práce probíhaly na zhruba 300 metrů dlouhém úseku na území Kdyně. Nyní budou stavební úpravy pokračovat převážně na území Brnířova. Během stavebních úprav dojde v úseku k částečné uzavírce a doprava bude vedena jedním jízdním pruhem kyvadlově. Cena stavby je 21,1 milionu korun bez DPH.

Ohodnoť článek

Foto ŘSD

Štítky oprava silnice, omezení provozu, I/22, Brnířov, Kdyně, Domažlicko, silnice, okres Domažlice, Ředitelství silnic a dálnic, oprava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Motoristy čeká zdržení na silnici I/22, silničáři začnou s opravou silnice u Kdyně na Domažlicku  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.