Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Řidič měl v krvi tři promile alkoholu, při zběsilé jízdě přes chodníky a trávníky naboural šest vozidel

Naprosto nekompromisní demoliční jízdu má na svém kontě šestatřicetiletý řidič, který se ulicemi Přeštic na jižním Plzeňsku proháněl svým vozem značky Škoda Fabia, zatímco mu v krvi kolovaly tři promile alkoholu. Naboural nejen jeden jedoucí automobil, ale i několik zaparkovaných vozidel.

„Řidič vyjížděl z ulice Gagarinova na komunikaci I/27 ve směru na obec Horní Lukavice. Přejel do protisměru přes levý chodník a zpět na vozovku, kde se v prostoru před autobusovou zastávkou v levém jízdním pruhu střetl s protijedoucím osobním vozidlem Renault Thalia. Řidič na místě dopravní nehody nezastavil a pokračoval dál v jízdě,“ popsala začátek divokého řádění mluvčí policie Eva Červenková.  

Následně motorista vyjel vpravo přes chodník a travnatý pás u autobusové zastávky do ulice Na Chmelnicích. „Asi v polovině ulice řidič přejel do protisměru, kde narazil přední části do dvou vozidel zaparkovaných podél levé části komunikace. Potom pokračoval vlevo mimo komunikaci přes travnatý pás, kde naboural do zaparkovaného vozidla tovární značky Ford, které stálo na kolmém parkovacím stání před bytovým domem. Vlivem silného nárazu bylo vozidlo Ford odhozeno na další dvě zaparkovaná vozidla, čímž došlo k jejich poškození,“ konstatovala policejní mluvčí.

Policisté u řidiče provedli dechovou zkoušku, která ukázala hodnotu tři promile alkoholu v dechu. Řidič se následně podrobil lékařskému vyšetření ve zdravotnickém zařízení, které bylo spojené s odběrem krve. Celková škoda na vozidlech byla vyčíslena na 150 tisíc korun. Viník nehody je podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky opilý řidič, alkohol za volantem, nabouraná vozidla, tři promile, alkohol, chodník, Plzeňský kraj, Škoda Fabia, Přeštice, Ford Motor Company, Horní Lukavice, Renault Clio

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidič měl v krvi tři promile alkoholu, při zběsilé jízdě přes chodníky a trávníky naboural šest vozidel  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.