Počasí dnes9 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Řidič na kluzké vozovce před nechráněným železničním přejezdem nedobrzdil dodávku a narazil do vlaku

Na namrzlé vozovce nedokázal včas zastavit před nechráněným železničním přejezdem řidič dodávky. Vozidlo následně narazilo do boku projíždějícího osobního vlaku. Nehoda se stala v Konstantinových Lázních na Tachovsku.

„Osmadvacetiletý řidič dodávky značky Fiat Ducato jel ve směru od centra města. Z dosavadního šetření vyplývá, že nepřizpůsobil rychlost jízdy vozidla stavu a povaze komunikace. Na namrzlém povrchu vozovky nestihl včas reagovat na dopravní značku „Stůj, dej přednost v jízdě!“, která se nachází před železničním přejezdem, jenž kříží místní komunikaci. V malé rychlosti pak narazil pravou přední částí dodávky do levého boku právě projíždějícího osobního vlaku,“ popsala nehodu mluvčí policie Dagmar Jiroušková.

Ve vlaku, který jel od Bezdružic na Kokašice, cestovaly v době čtyři osoby. Při střetu neutrpěl zranění nikdo z vlaku a ani řidič dodávky. Požití alkoholu policisté vyloučili provedenou dechovou zkouškou u strojvedoucího i u řidiče dodávky.

Hodnocení článku je 26 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZSPK

Štítky nehoda, železniční přejezd, nehoda bez zranění, střet s vlakem, Tachovsko, okres Tachov, Fiat Ducato, Bezdružice, Kokašice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidič na kluzké vozovce před nechráněným železničním přejezdem nedobrzdil dodávku a narazil do vlaku  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.